Yağışlar çiftçiyi sevindirdi

Yağışlar çiftçiyi sevindirdi
Yurdun önemli bölümünde etkili olan yağışlar, kuraklık nedeniyle bazı ürünlerde verim kaybı yaşayan Karacabeyli çiftçilerin yüzünü güldürdü.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, küresel ısınmaya bağlı yaşanan kuraklıktan tarım sektörünün ağır darbe aldığını belirtti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yaz aylarında etkili olan kuraklığın sulama sorununu ortaya çıkardığını ve buna bağlı olarak üreticilerin belini büktüğünü dile getiren Karaca, son dönemde etkili olan yağışların, çiftçiyi sevindirdiğini vurguladı. Karaca, Karacabey Ovası’nın önemli bir sebze ve meyve üretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatarak, yağışların özellikle hububat ekim dönemindeki üreticileri bir nebze de olsa rahatlattığı ifade etti. Karaca, ”Çiftçilerimiz, lodosa rağmen hububat ekimini sürdürüyor.
Bu sene kış aylarının üreticiler açısından iyi geçeceğini düşünüyorum. Gerçi, sadece yağmurla olmuyor, kar yağışı da gerekli. Geçen sene çok fazla kar yağışı olmamıştı. Sonrasında kuraklık yaşandı. Şu anda yağmurla birlikte toprak nemini aldı. Hububat ekim zamanı yağan bu yağmur, kuraklık sonrası çiftçilerimizin yüzünü biraz da olsa güldürdü” dedi.
Karaca, yağmurun zeytin üretimine fazla bir katkısı olmamasına üzüldüklerine de değinerek, ”Keşke yağmur bir ay önce bu kadar etkili olsaydı. Zeytin üreticisi, artık hasat dönemine başladı. Kuraklık nedeniyle bu yıl zeytinde bir rekolte düşüklüğü söz konusu. Tarlalar da pek bir şey yok. Etkili yağış daha önce gelseydi, zeytin üreticisine de yarayacaktı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.