“Yabani Kestane Yetiştiriciliği” ses getirecek

Karacabey Kurşunlu Köyü, örnek bir projeye imza atarak, 2 bin 500 dönümlük yabani kestane yetiştirecek.
            Köy Muhtarı Mehmet Civelek önderliğinde başlatılan projeye AK Parti İlçe yönetimi ile Bursa Milletvekili Ali Koyuncu büyük destek verdi.
            Önceki gün Parti Binası’nda konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Adem Surguç, İl Genel Meclisi Üyeleri Fikret Keskin, Teşkilat Başkanı Yüksel Cesur ile Kurşunlu Köyü Muhtarı Mehmet Civelek, bunun diğer köylere de örnek olması açısından önemli olduğunu kaydetti.
Milletvekili Ali Koyuncu’dan büyük destek
            AK Parti Danışma Meclisi’nin önceki günkü toplantısında gündeme gelen konuya Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun büyük destek verdiğini anlatan İlçe Başkanı Adem Surguç, “Muhtarımız Danışma Meclisi Toplantısı’na gelen milletvekillerine durumu aktardı. Biz de yönetim olarak projenin önemli olduğunu vekillerimize söyledik. Yapılacak çalışmanın çok önemli olduğunu belirten Bölge Milletvekilimiz Ali Koyuncu, konuyla bizzat ilgileneceği yönünde söz verdi.
Daha sonra Milletvekilimiz Ali Koyuncu önderliğinde İl Genel Meclisi Üyemiz Fikret Keskin, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Ergin, Kurşunlu Köyü’nden Gürsel Şükür ve Muhtarımız Mehmet Civelek’le birlikte Orman Genel Müdürlüğü’ne gittik. Konuyu aktardık ve bu yönde Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’den söz aldık. Kestane yetiştiriciliği için Kurşunlu bölgesinin en iyisi olduğu belirlendi. Şubat, Mart ve Nisan aylarında aşı programı yapılarak proje hayata geçirilecek” dedi.
            İlçe Başkanı Adem Surguç, Kurşunlu’daki balıkçı barınağı için de gerekli olan ödenek konusunda Milletvekili Ali Koyuncu’dan söz aldıklarını belirtti. Balıkçı Barınağı konusunun 2010 programına alınacağını müjdeleyen Surguç, bölgenin bir kısmının da yat limanı olarak kullanılacağını sözlerine ekledi.            Projeye destek veren AK Parti Milletvekili Ali Koyuncu, İlçe Başkanı Adem Surguç, İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Keskin’e teşekkür eden Kurşunlu Köyü Muhtarı Mehmet Civelek, “5 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Orman ve deniz dışında kestane projesini de başarırsak, bin 300 nüfuslu köyümüzde iş kapısı açılacak. Göç vermeyeceğiz. Kurşunlu’nun doğal güzelliğini korumak adına çalışıyoruz. Belediyemizin de katkılarını unutamayız. Emeği geçen herkese teşekkürler” diye konuştu.       

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.