Yabancı öğrencilerden “Süt Bıyığı” kampanyasına destek

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrenciler, Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından başlatılan “Süt Bıyığı” kampanyasına destek verdi.
UÜ Karacabey MYO Süt Topluluğu tarafından düzenlenen “Süt Bıyığı” etkinliğinde, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde eğitim gören öğrenciler kendilerine dağıtılan sütleri içti.
Etkinliğe UÜ Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Koordinatörü Prof.Dr.Mustafa Tayar, ULUTÖMER Müdürü Prof.Dr.Sailh Pay, Karacabey Meslek Yüksekokulu Süt Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Cumhur Berberoğlu, öğretim elemanları, süt topluluğu öğrencileri ve ULUTÖMER’de Türkçe öğretim gören farklı ülkelerden öğrencileri katıldı.
“Hedef; Süt tüketimini arttırmak”
Etkinlikte konuşan MYO Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, sütün özellikle gençlere iyi anlatılması gerektiğini belirtti. Tayar, “Karacabey Meslek Yüksekokulu Süt Topluluğu tarafından başlatılan bu anlamlı kampanyaya her kesimden destek geliyor. Buradaki amacımız sütün beslenmedeki önemini anlatmak, kişi başına düşen süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmak ve her kesime süt içirmektir. ULUTÖMER bünyesinde Türkçe eğitim gören öğrencilerimiz de kampanyamıza destek verdi. Hep birlikte toplandık ve süt içtik. Kampanyayı düzenleyenlere de destek verenlere de çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.