“Ya ben, ya sigara”

Ömer Matlı İlkokulu’nun başlattığı kampanya büyük ilgi gördü.

Karacabey Ömer Matlı İlkokulu öğrencileri, sigaraya karşı savaş açtı. Yeşilay Haftası nedeniyle ‘Ya ben, ya sigara’ adlı sigarayı bırakma kampanyası başlatan öğrenciler, Sevgi Yolu’nda stant açarak konuya dikkat çekti. Öğrencilerin anlamlı kampanyası takdir toplarken, ilçe halkından da tam destek aldı.
Okul Müdürü Mükerrem Yılmaz, Rehber Öğretmen Cansu Demir ve Anasınıfı Öğretmeni Özge Nacakçı öncülüğünde başlatılan kampanyaya diğer öğretmenlerle birlikte Okul Aile Birliği de katkı sağladı. Sevgi Yolu girişine stant açarak farkındalık yaratmayı amaçlayan Ömer Matlı İlkokulu öğrencilerine, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Milli Eğitim Müdür Emin Dingin de destek verdi. Sevgi Yolu’nda 4 gün süren etkinlik, bugün sona erecek.
Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Milli Eğitim Müdür Emin Dingin, sigaranın zararlarını anlatan etkinliğin çok etkili ve yararlı olduğuna inandıklarını dile getirerek bu tür çalışmaların sürmesini istedi.
Okul Müdürü Mükerrem Yılmaz, bu proje ile sigaraya başlama oranını düşürmeyi amaçladıklarını belirtirken ilçe halkını sigara içmemeye davet ettiklerini söyledi. Proje kapsamında okul genelinde öğrencilere üç kategoride yarışma düzenlediklerini belirten Yılmaz, “Birinci kategoride öğrencilerimiz, ailesinde ve yakınında sigara içenleri tespit ederek sigarayı bırakmaları için duygu yüklü bir mektup yazdılar. İkinci kategoride içmeyenler için teşekkür mektubunu kaleme aldılar. Üçüncü kategoride ise sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla en iyi slogan yarışması düzenledik.
Yaptığımız yarışmaların sonuçlarını sergilemek ve Karacabey halkının desteğini almak amacıyla Sevgi Yolu’nda stant açtık. Sigaranın zararlarına yönelik bazı görsel materyaller sunduk. Bu anlamlı projeyi başlatan Rehber Öğretmenimiz Cansu Demir ve Anasınıfı Öğretmenimiz Özge Nacakçı’ya ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize, Okul Aile Birliğimize ve desteğini esirgemeyen Karacabey halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.