“Verginin meyvesi hizmettir”

*Karacabey Vergi Dairesi Müdürlüğü “27. Vergi Haftası” kutlama etkinlikleri kapsamında ilçe de ziyaretlere başladı.

Karacabey Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün, “27. Vergi Haftası” etkinlikleri dün başladı. İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Vergi Dairesi personeli daha sonra Belediye Başkanı Ali Özkan ve Kaymakam Mustafa Masatlı’yı ziyaret etti.

Müdür Yardımcısı Nebi Dinç öncülüğünde etkinliklerine start veren Vergi Dairesi personeline Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Karacabey İlçe Temsilcisi Nuri Uzel de eşlik etti. Etkinlik ve ziyaretlerde; Gelir Uzmanları Yasemin İyisüzer, Levent Adanır ve Mehmet Tapınç ile Gelir Uzman Yardımcısı Semra Demir de hazır bulundu.
Karacabey Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Nebi Dinç, Vergi Haftası’nda gencinden, yaşlısına kadar tüm insanlarda vergi bilincinin yerleşmesini hedeflediklerini belirterek, ülke kalkınması ve halka daha iyi hizmet verilebilmesi için verginin gerekli olduğunu vurguladı.
Özellikle kayıt dışı ekonomiyle mücadele ettiklerini belirten Dinç, “İşimiz zor ancak yasal mevzuat çerçevesinde görevimizi yapıyoruz. Amacımız ilçemizde ve ülke genelinde vergi bilincini yaymak, gelecek nesillere aktarmaktır. Ülkesini seven herkes vergisini zamanında yatırmalı ve vergi kaçırmamalıdır.” dedi.
Karacabey Vergi Dairesi’nin 2015 yılı Tahakkuk Geliri’nin 228 milyon 668 bin 748 TL, Tahsilat Geliri’nin ise 167 milyon 754 bin 484 TL olduğu bilgisini veren Müdür Yardımcısı Nebi Dinç; Gelir Vergisi’nde 2 bin 9, Kurumlar Vergisi’nde 443, Stopaj’da 2 bin 545, KDV’de 2 bin 429, Basit Vergi’de bin 123, Kira Gelirleri’nde bin 260 ve Motorlu Taşıtlar’da da 25 bin 689 olmak üzere toplamda 35 bin 498 mükellefe hizmet verdiklerini kaydetti.
Vergi Dairesi’nin kayıt dışının azaltılması ve azalmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kaymakam Mustafa Masatlı, “Vergi vermek, ülke kalkınması adına önemlidir. Bu kapsamda sizlerin özverili çalışmaları da takdire şayan. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” ifadesine yer verdi.
Karacabey Vergi Dairesi, etkinlik ve ziyaretler kapsamında bugün saat 10.00′da Ziraat Odası, 14.00′te Ticaret Borsası ile 15.00′te Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edecek. Yarın ilköğretim okulları ile meslek odalarını konuk edecek olan Vergi Dairesi, Perşembe günü de esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek. Esnaf ziyaretlerini Cuma günü de sürdürecek olan Karacabey Vergi Dairesi, ortaokul ve lise ziyaretleri de gerçekleştirecek. Vergi Dairesi Müdürlüğü, Cumartesi günü esnaf ziyaretlerinin ardından etkinliklerini sonlandıracak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.