Vergi Dairesi’nde KTSO’ya ziyaret

 

Karacabey Vergi Dairesi, bu yıl 24'üncüsü kutlanan “Vergi Haftası” nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.

KTSO Meclis Başkan Vekili Feti Toprak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Naci Güncü, Meclis Üyeleri; Mahmut Çayır, Asım Ünen, Erkan Öktem, Ümüt Vural ve Genel Sekreter Fehmi Yıldız tarafından karşılanan Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkilileri, Meclis toplantı salonunda kabul edildi.

Vergi Haftasının önemine dikkat çeken Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan, 2012 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vergi Haftasının toplumda vergi duyarlılığının geliştirilmesi ve verginin toplumun tüm kesimlerine yayılmasının sağlanması amacıyla kutlandığını belirten Kalkan, “Devletin kamu harcamalarını gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu en önemli kaynak vergiler ile karşılanmaktadır ve genel bütçe gelirleri içerisinde en fazla paya sahip olan kalem de vergi gelirleridir. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının sosyal amacıdır” dedi.

KTSO Meclis Başkan Vekili Feti Toprak ise, Türkiye'nin sürdürülen dengeli mali politikalar ve istikrarlı ekonomi ile dünyada öne çıkan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Bir ülkenin girişimci ve genç bir nüfusa sahip olmasının büyük avantaj olduğunu dile getiren Toprak, “KTSO yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden buyana kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmeyi misyonumuzun bir parçası haline getirdik. Bu konuda Vergi Dairesi ile her türlü işbirliğini sürdürmeye devam edeceğiz,  Yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükellefler için ek kolaylıklar ve teşvikler sağlanması faydalı olacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.