“Vergi Dairesi inşaatına bu yıl başlanacak”

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Tahsilat Müdürü M. Latif Demirkol ve Karacabey Vergi Dairesi Müdürü Şengül Özkaya, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Meclis Toplantısı’na katıldılar.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Meclis Başkanı Asım Ünen ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Karacabey tüccar ve sanayicisinin gelir idaresi ile ilgili beklenti ve talepleri paylaşıldı.
KTSO Başkanı Güncü, ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek başladığı konuşmasında, kurumlar arasında artan diyalog ve yakın ilişkinin üyelere ve mükelleflere yönelik katma değerli hizmet artışına vesile olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Başkan Güncü, Karacabey’in ticaret ve sanayi yapısı hakkında bilgiler vererek, ilçenin Güney Marmara’nın parlayan yıldızı olması noktasında açıklamalarda bulundu.
Son yıllarda hızla artan yatırımların ilçeye kazandırdığı ekonomik güçle Karacabey’in bereketli topraklarında ortaya çıkan katma değerin ülkemiz refahına katkı sağladığını belirten Başkan Güncü, “Bu katkıyı artırmak üzere KOBİ’lerimize pozitif ayrımcılık yapılmasını ve desteklenmesini istiyoruz. Başta bürokrasi olmak üzere Üyelerimizin önlerindeki engellerin kaldırması için çalışıyoruz” dedi.
KTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de söz aldığı toplantıda, Başkan Karakaş’a, e-tebligat uygulaması, BA-BS form uygulamaları, peşin vergi, vergi uzlaşmaları ve benzeri konularda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri iletildi.
Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş da, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafirperverliği için teşekkür ederken; Karacabey’in tam olarak keşfedilmediğini ve geleceğinin çok açık olduğunu belirterek, “Tüm Karacabey erkleri bir arada olmalı, ulaşılabilir hedefler konulmalı ve motivasyon yüksek tutulmalı, lojistik konumun avantajı kullanılarak, tarım ve sanayide gerekli atılımlar yapılmalı” ifadelerini kullandı.
Başkan Karakaş, “Devletimizin davranış biçimi değişti. Vatandaşımıza hizmet esaslı anlayışla hak ettikleri kalite ve standartta hizmet sunmaya gayret ediyoruz. Karacabey’e modern bir Vergi Dairesi kazandırmak üzere hazırladığımız proje onaylandı. İnşallah bu yıl başlayacağımız inşaat tamamlanınca Karacabey’in gelecek otuz yıl kullanacağı bir hizmet binasını tamamlamış olacağız. Burada ayrıca bu proje için bize destek olarak gerekli kolaylıkları gösteren Karacabey Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Karakaş, “Bu ziyaretler bizim içinde çok önemli, buralarda aldığımız beklenti ve önerileri raporlayarak Bakanlığımıza ileteceğiz. Biz hep birlikte olmak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve kayıt dışı ekonominin önüne geçerek haksız rekabet şartlarını ortadan kaldırmak zorundayız” dedi.
Yürürlükte olan Vergi Yapılandırma Kanunları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Karakaş, Karacabey’in vergisel anlamda mükellef sayıları ile 6736 ve 7020 sayılı yapılandırma kanunlarına müracaat noktasında katılımın oldukça yüksek olmasından duyduğu memnuniyetlerini paylaştı. Bu kapsamda Karacabey’deki mükelleflerimize teveccühlerinden dolayı teşekkür ederek tahakkuk ve tahsilat düzeyleri itibarıyla da Karacabey’in Bursa il ve ilçeleri arasında üst sıralarda yer aldığını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.