Vera-Delta muhasebecilere tanıtıldı

Vera Delta'nın yetkili bayiliğini üstlenen Eken Bilgisayar ve Denizbank Karacabey Şubesi işbirliğinde dün ilçede hizmet veren muhasebecilerle kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Naci Güncü, KTSO Genel Sekreteri Fehmi Yıldız ile Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İlçe Temsilcisi Nuri Uzel'in de katıldığı bilgilendirme toplantısında, Vera Delta, tüm yönleriyle tanıtıldı.
Vera Delta Yetkili Bayi adına konuşan Eken Bilgisayar Sahibi Burak Eken, mobil yazar kasa ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.
Eken, yapımı üç yıl süren ve bütünüyle Türk mühendislerinin eseri olan EFT POS özellikli Mobil Yazar Kasa'nın, elektronik mimari içinde birbirinden bağımsız iki teknolojinin bir arada kullanılmasını sağladığını ve hem yazar kasa hem POS olarak kullanıldığını kaydetti.
Dünyada örneği olmayan Vera Delta'nın yazar kasa ve POS fişlerini aynı hibrid blok yapı üzerinden kesebilen teknolojisine dikkat çeken Eken, mali verileri ve banka verilerini eşleştirebilen mimarisi ile devlete ölçülebilir, güvenilir ve denetlenebilir bir otokontrol sistemi sunacağını söyledi.
Vera Delta kullanımının 2015 yılından sonra yasal yönden mecburi hale getirileceğini söyleyen Burak Eken, “Yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımına ilişkin kademeli bir geçiş öngörülmektedir. Buna göre; Üretici veya ithalatçı firmalar tarafından 3100 sayılı kanunla ilgili önceki mevzuata göre üretmek üzere geliştirilen ödeme kaydedici cihaz modelleri 31 Aralık 2013 tarihine kadar onaylanabilecek.
Önceki mevzuata istinaden onaylanan ödeme kaydedici cihazlar, 31 Aralık 2015 tarihine kadar satılabilecek. Mükellefler ellerindeki önceki mevzuat hükümlerine tabi ödeme kaydedici cihazlarını, 31 Aralık 2015 tarihini geçmemek üzere mali hafızaları doluncaya kadar kullanabilecek.
3100 sayılı kanunla ilgili mevzuata göre, ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar 01 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadır.
Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 01 Temmuz 2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazı kullanmak durumundadır” dedi.
Projeye tam destek Denizbank'tan
Denizbank Karacabey Şubesi Müdürü Barış Koç, cihazın POS ve Yazar Kasa özelliklerini bir arada bulundurmasının ekonomiye büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Söz konusu cihazın sponsorluğunu üstlendiklerini dile getiren Koç, taksitlendirmenin yanı sıra, 36 aya kadar vade olanağı sunduklarını kaydetti.
Kayıt altına alınacak işlemlerin ve bu şekilde artacak vergi gelirlerinin ülkenin refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağını belirten Barış Koç, Maliye ile entegre olan ve halka hizmet amacıyla yapılmış bu ürünün çok önemli olduğuna dikkat çekti.
590 Euro + KDV
POS özellikli Mobil Yazar Kasa'nın fiyatının KDV hariç 590 Euro olacağını belirten Koç, mükelleflerin taahhüt verdikleri takdirde Vera Delta'yı bedavaya alabileceklerini söyledi. Koç, taahhüt verilmemesi durumunda ise, uygun ödeme koşullarıyla yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.