Veliler isyanda! Okulumuzu vermeyiz!

Karacabey İmam Hatip Ortaokulu’nun, Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’na taşınmasına karşı olan velilerin tepkisi sürüyor.
Kendilerine danışılmadan, oldubittiye getirilmeye çalışılan dönüştürme işlemine karşı “Okuluma dokunma” sloganlarıyla protesto programına başlayan veliler, dün de yine eylemdeydi.
Ellerindeki ‘Çocuklarımız için hep birlikteyiz’, ‘İmam Hatip’e karşı değiliz’, ‘ ‘Eğitim hakkımız kısıtlanamaz’, Okuluma dokunma’ ve ‘Okulumuzdan vazgeçmeyeceğiz’, yazılı pankartlarla okul önünde buluşan veliler, ‘Okuluma Dokunma, Düzenimi Bozma, Öğrencime Dokunma’ söylemleriyle Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.
Atatürk Anıtı önünde toplanan veliler saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Adaletsiz buldukları taşınma kararının geri alınmasını isteyen veliler Cumhuriyet Meydanı’nda sloganlar atarak tepkilerini gösterdi. Veliler adına basın açıklamasını gerçekleştiren Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Serap Buran ve Okul Velisi Banu Garip, “Toplanmamızın sebebi ilçemizde faaliyet gösteren kıymetli okullardan biri olan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun bir başka okula dönüştürülmesine karşı, tepkimizi ve üzüntümüzü duyurmaktır. Tek amacımız hatalı bilgilendirmeler sonucu resmi mercilerin aldığı bu dönüşüm kararının yanlış ve ciddi mağduriyetler yaratan bir durum olduğunu yetkili mercilere anlatmaktır. Bu hata düzeltilene kadar okulumuza ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağımızı tüm veliler adına duyuruyoruz.
Hiçbir siyasi parti ve oluşum ile organik bir bağımız bulunmamaktadır. Biz velilerin, çocuklarımızı mutlu oldukları okullarında, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla geleceğe hazırlamaktan başka gayemiz olamaz.
Bazı basın yayın organlarında masum amacımızın, provake edilerek sanki İmam Hatip Okulları’na karşıymışız gibi yansıtılması, bu kararlılığımızdan yılmamızı sağlamak için yapılmış çirkin oyunlardır.
Biz veliyiz, biz anneyiz, babayız! Yürüyüşümüzün hiçbir siyasi kaynağı yoktur. Çocuklarımız tüm siyasi değerlerin, çocuklarımızın geleceği ise tüm siyasi oyunların üstündedir.
Bu sebeple haklı yürüyüşümüzün tek kaynağı çocuklarımıza, okulumuza, idarecilerimize ve çocuklarımızın geleceğine olan inancımız ve bağlılığımızdır.
İlçemizdeki İmam Hatip öğrencilerinin okullarının yetersizliğinden dolayı yaşadığı fiziki sıkıntıyı da kendi sorunumuz gibi algılıyor, henüz tamamlanmamış olan okul binalarının tamamlanması için aynı kararlılıkla yetkili mercilere başvurular yapacağımızı, onların bu sorununa da sahip çıkacağımızı burada duyurmaktan guru duyuyoruz.
Tek amacımız oldu bittiye getirilerek, yanlış bilgilendirilmeler sonucu hem Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu öğrencilerini hem de İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini ciddi mağduriyetler içine sokacak bu uygulamanın bir an önce durdurulması ve iptal edilmesidir.
Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun mevcut halinde devam etmesini sağlamak için, tüm kararlılığımız ve inancımızla çocuklarımızın ve okulumuzun geleceğine sahip çıkacağımızı bu kararın iptalini sağlayana dek, yürüyüşlerimize devam edeceğimizi, tüm yetkili mercilere bu hatadan dönülmesi için başvurular yapacağımızı sonuca ulaşmak için Türk adaletine güvenerek bu konuyu en nihayetinde yargıya taşıyıp yasal yollara başvuracağımızı tüm veliler ve çocuklarımız adına duyuruyoruz” şeklinde konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.