‘Şehitlik Anıtı ve Mezarlığımıza sahip çıkalım’

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu, Karacaahmet Mezarlığı’nda Şehitlik Anıtı için planlanan alanın Ziraat Odası’na verilecek olmasını eleştirdi.
Doğruoğlu, Karacabey halkından mezarlık alanına ve Şehitlik Anıtı için planlanan yere sahip çıkmalarını istedi.
Bu konuda Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’e yanıtlaması için bir dizi sorular ileten Doğruoğlu; amaçlarının Karacabey sevdalısı olarak Karacaahmet Mezarlığı ile şehitlik anıtı olarak planlanan alana sahip çıkmak olduğunu söyledi.
Doğruoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Doğruoğlu, “Sizleri misyon, vizyon, politika veya empati, sempati, iletişim gibi çağdaş ve kalite sisteminin kaliteli kelimeleri ile kafanızı karıştırmak istemiyorum. Çünkü Sayın Ali Başkan’a yaklaşık 2,5 yıldır söylüyorum, anlatıyorum; fakat anlamıyor veya anlamak istemiyor. Şimdi Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan ile birlikte Ziraat Odası Başkanı Sayın Erhan Erdem’e samimiyetle sormak istiyorum: Siz önünüzü görebiliyor musunuz? Yakınlarınız ölürse (Allah geçinden versin) Karacabey dışına mı defnedeceksiniz? Sayın Başkanlar, Şehitlik Anıtı için planlanan bu alanı, kurum alanına çevirip Ziraat Odası’na mı vereceksiniz? Ölülerimize ve şehitlerimize saygınız bu mu?
Lütfen Sayın Başkanlar, ‘Körler sağırlar birbirini ağırlar’ düşüncesi ile 2,5 yıldır Karacabey’imize çok şeyler kaybettirdiniz. Çayla, çorbayla gününüzü gün ettiniz. Büyükşehir Yasası ile köylerimizi bitirdiniz. Tarım politikaları ile çiftçileri iflasın eşiğine getirdiniz. Şimdi de el ele verip mezarlığa mı gömeceksiniz? Kafanızı kaldırın, ileriye bakın, gözünüzü ve kulağınızı açın Karacabey halkının ve çiftçilerin sesini duyun. Dönüşü olmayan yollara girmeyin ve koltukların geçici olduğunu unutmayın. Alın size sizden bir örnek. Suriye’yi iç meselemiz yapan eski Başbakanımızın durumu ortada…
Eski Belediye Başkanlarımız önlerini görüp, geleceği planlayabiliyorlarmış, yani vizyon sahibi kişilermiş. O günlerde Karacabey’in nüfusu 8-9 bin iken, 2 mezarlık alanı planlamışlar. Bu gün nüfusumuz 80-90 bin civarında ve günlük ölüm sayımız da her geçen gün artıyor. Bu durum tabii ki Karacabey’imizin artan nüfusuna paralel olarak yükseliyor. 2023 yılında ilçe nüfusumuzun 200 binlere ulaşacağı söyleniyor. Sizler hangi akılla mezarlık alanından yer almak için plan değişikliğine gidip, mezarlık alanını küçültmeye çalışıyorsunuz?
Gelelim Ziraat Odası için önereceğimiz yerlere;
1- Esentepe’deki eski Sağlık Ocağı Binası; İlçe Tarım’a yakın, SGK’ya yakın, park problemi yok, laboratuar yapılacak odaları da var. Hem BESOB’ a yakın hem de çiftçimize yakışır bir yer.
2- Sadece yer isteniyorsa ve binasını Ziraat Odası yapacaksa, Bandırma Caddesi üzerinde Karacabey Ticaret Borsası yanındaki Mısır Kurutma Tesisi (hurdaya ayrılıp kaldırılan tesis) alanı. Bu yere de Ziraat Odası’na ve Karacabey çiftçisine yakışan Borsa binası gibi bir bina yapılabilir. Borsa binası ile yan yana olması da çiftçimiz için büyük bir avantaj olacaktır. Ayrıca, depolama alanları mevcut, park problemi yok, ulaşımı kolay ve çiftçimize yakışır bir yer.
Karacaahmet Mezarlığı’nda ölüleri olan, Tavşanlı Mahallesi’nden Canbalı Mahallesi’ne, Mecidiye Mahallesi’nden Gazi Mahallesi’ne ve bu bölgedeki diğer mahalle sakinleri ile çiftçilere sorduğumuzda herkes bu durumu şaşkınlıkla karşılıyor, haberlerinin olmadığını, kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söylüyorlar ve ‘Başka yer bulamadılar mı’ diye de soruyorlar.
AKP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, geçen ay (Nisan ayında) Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne; “İlçemiz Mecidiye Mahallesi, 313 ada, 1 No’lu parsel mevcut Nazım İmar Planı’nda ‘Mezarlık Alanı’ olarak planlanmıştır. Söz konusu alan için hazırlatılan ‘Resmi Kurum’ amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğinin gündeme alınarak Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na havale edilmesini arz ederiz.” yazılı bir önerge vermişlerdir.
Her konuşmasında istişareden ve ortak akıldan bahseden, bu konuda MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine yani bizlere bilgi vermeden, Karacabey Belediye Meclisi’nde görüşmeden, saman altından su yürüten AKP’li Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini kınıyoruz.
01 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 17.00’de, Karacabey Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak, meclis toplantısında hata yapmamaları ve yanlış karar vermemeleri için AKP’li Karacabey Belediye Meclis üyelerini uyarıyoruz. Çünkü, ‘Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz’ diyoruz.
Mecidiye Mahallesi Karacaahmet Mezarlığı’na yapılması planlanan İlçemiz Şehitlik Anıtı için; 3 Eylül 2010, 24 ve 25 Eylül 2013 tarihlerinde yerel gazetelerimizde çıkan haberleri okuyunuz!
Bu konuda fikriniz nedir? Vicdanınız rahat mı? Allah yardımcınız olsun. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden üst kademe planlarını geçirmekle bu işin biteceğini, Karacabey halkını kandıracağınızı mı sanıyorsunuz. Peki ya şehitlerimizi…?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.