“Vatandaş soruyor; ‘Hamam mı işletiyoruz?’”

Koronavirüs sürecinde normalleşme adımlarının atılmasının ardından Karacabey’de yüksek gelen su faturaları vatandaşları isyan ettirdi. Konu ile ilgili ilçe halkından gelen şikayetlerin ardı arkasının kesilmediğini belirten İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı, Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi’ne yüklendi. Karabatı; “Su faturalarına tepki gösteren vatandaşlar soruyor; ‘Hamam mı işletiyoruz, haberimiz yok?’ Dört bir yanı suyla çevrili olan Güzellikler Şehri diye bahsettiğiniz Karacabey’imiz de görüyoruz ki “Pandemi sürecinde 3 ay okumayacağız, ortalamasını alacağız” dediğiniz su faturalarında Sayın Başkan indirim değil bindirim yaptınız!” dedi.

                Başkan Karabatı yazılı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Karacabey halkı pandemi sürecinden sonra gelen su faturalarına isyan ediyor. Ve soruyor ; “Hamam mı işletiyoruz, haberimiz yok?” Tüm dünyanın zor dönemden geçtiği ve hala devam etmekte olan bu  süreçte 1 Haziran itibariyle gelen su faturaları vatandaşın canını yakıyor. Bu zorlu dönem de gün geçmiyor ki ilginç ve şaşırtıcı haberlerle karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşın kartĺı olan su aboneliğine dahi fatura kesilmesi, gelen faturalarda eski borç olmadığı halde faturasına eski borç çıkması, kentteki binlerce aboneye 100 TL’lik fatura kesilmesi ve su faturalarının inanılmaz derecede yükselmesi  gibi.

Bursa Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda Sayın Alinur Aktaş’ın verdiği önerge neticesinde , tüm partilerin desteği ile alınan kararda Buski Genel Müdürlüğü tarafından meskenlere uygulanan kademelendirme ile ilgili olumlu bir adım atılmaktadır ,fakat haklın evinde kullanmakta olduğu su hacmi genellikle 12 m3 ün üzerine çıkmamaktadır. 24 m3 üzerine çıkmayan kullanımda fatura da herhangi bir düşüş yaşanmayacağı apaçık ortadadır. Siz halkın beyni ile oynuyorsunuz. Yaptığınız iyileştirme senaryosu bir sonraki ayın faturaları yazıldığında önünüze tekrar sorun olarak gelecektir. Partim ve şahsım adına bu konunun takipçisi olacağım.

İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak Bursa Büyükşehir’e ve Karacabey Belediyesi’ne şu soruyu yöneltmek istiyoruz; Dört bir yanı suyla çevrili olan “Güzellikler Şehri diye bahsettiğiniz Karacabey’imiz de görüyoruz ki “Pandemi sürecinde 3 ay okumayacağız, ortalamasını alacağız” dediğiniz su faturalarında Sayın Başkan indirim değil bindirim yaptınız!!! Karacabey Belediyesi hizmet kurumu olmaktan çıkmış adeta bir ticarethane görünümüne bürünmüştür. Üzülerek şunu da belirtmek isteriz ki seçim çalışmalarında övgüyle bahsettiğiniz “Şeffaf belediyecilik  ve halkın yanında olduğunuzun anlayışı bu mudur?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.