Vatan’dan çocuk istismarına karşı 10 çözüm!

Vatan Partisi, son yıllarda artan çocuğa yönelik cinsel istismara karşı atağa geçtiğini açıkladı. Ankara’da geniş bir toplantı düzenleyen Vatan Partisi Öncü Kadın, istismara karşı atılması gereken adımları 10 maddeyle ilan etti.
Vatan Partisi Öncü Kadın, Cumartesi Ankara’da çocuk cinsel istismarına karşı, toplumun her kesiminden katılımcının yer aldığı bir toplantı düzenledi. Çözümlerin konuşulduğu toplantının sonunda bir sonuç bildirgesi okundu. Bildirgede, eğitimde birliğin sağlanması, çocuğun adli süreç içerisinde yıpratılmasına izin verilmemesi, kimyasal hadım ve idamın çözüm olmadığı ve “sorumlu medya” kampanyasının başlatılması gerektiği vurgulandı.
Toplantının açış konuşmasını da Vatan Partisi Lideri Dr. Doğu Perinçek yaptı. Çözüm odaklı bir toplantı yapıldığının altını çizerek konuşmasına başlayan Perinçek, şunları ifade etti: “Mutluluk, aşk iki kişiliktir. İnsanların ruhsal ve zihinsel beraberliklerinin sevgide buluşması önemli mutluluk kaynağıdır. Çocuğun istismarında buluşan bir şey yoktur. Tek taraflıdır ve büyük bir suç vardır. Dayatma, zorlama ve tecavüzdür. Şunun altını çizmek gerekiyor; burada iki tane özgün iradenin, sevgiyi arzulayan insanların bir beraberliği söz konusu değil. Bunun kültürel ekonomik sebepleri de var. Ortaçağ’dan gelen kadınla erkeği birbirinden ayıran feodal toplumun ideolojisi var. Atatürk devrimiyle tasfiye ettiğimiz o feodal kalıntıların yaşadığı toplumda bu tür suçların söz konusu olduğunu görüyoruz. Şimdi daha da önemlisi emperyalist kültürün toplumumuzda açtığı ağır yaralar var. Bizim bu toplantımız çözüm odaklıdır. Çocuklarımızın özgürce uçurtmalarını uçuracakları Türkiye’yi, dünyayı özlüyoruz. dedi.
Vatan Partisi Öncü Kadının önderliğinde uzmanların katkılarıyla hazırlanan sonuç bildirgesi şöyle:
“1- Eğitimde birlik sağlanmalı, eğitim sistemi yeniden bilimsel temellere oturtulmalıdır. Çocuklar milli, bilimsel, eşit ve parasız bir eğitime kavuşmalıdır. Tarikat ve cemaat okulları ve yurtları kamulaştırılmalıdır.
2- Eğitim alanından başlayarak çocuğun yaratıcılığını öne çıkaran ve çocuğu geliştiren bir sistem inşa edilmelidir.
3- Çocuk cinsel istismarı konusunda toplumda ciddi bir bilgi kirliliği mevcuttur. İstatistiki veriler “sansasyon yaratma” amacıyla çarpıtılarak kullanılmakta, gerçeğin ve çözümün üzeri istemeden de olsa örtülebilmektedir. Çocuk, tüketim malzemesi haline gelmektedir.
4-Sağlık hizmetleri kolay ulaşılabilir olmalı; mağdur çocuk ve ailenin tanı, tedavi ve rehabilitasyon giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır.
5- Çocuğun ve ailenin adalete ulaşımları kolaylaştırılmalı ve adli süreçte çocuk-aile açısından mağduriyet yaratan uygulamalara ilişkin tedbirler alınmalıdır.
6- Kimyasal hadım ve idam çözüm değildir. Hükümet tarafından ortaya atılan bu tartışmalar hızla kamuoyunun gündeminden ve yasa tasarısından çıkarılmalıdır.
7- Güvenlik birimleri, öğretmenler, doktorlar başta olmak üzere çocukla temas eden bütün uzmanlar düzenli olarak eğitilmeli ve denetlenmelidir.
8- Çocuk pornosu, çocukların fuhuşa sürüklenmesi gibi toplumun tamamını tehdit eden suçlar ile mücadele ciddiyetle yürütülmelidir.
9- Ülkemizin terörle mücadelesi aynı zamanda çocuklarımız içindir. Çocuk kaçırdığı ve kamplarında cinsel istismar vakalarının yaşandığı açığa çıkan Bölücü Terör Örgütü’yle ve her türlü terör örgütüyle mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir.
10- Sorumlu medya kampanyası başlatılmalıdır. Medya kuruluşları, bilinçli bir toplum yaratmak için kışkırtıcı ve yaralayıcı değil; gerçeğe dayalı, çocuğun üstün yararını esas alan, bilgilendirici yayın çizgisi izlemelidir. Kamu spotları ile medyaya destek sağlanmalıdır. İnternetin kontrolsüz ve bilinçsiz kullanımının önüne geçilmelidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.