Vatan Partisi, Aktaş hakkında suç duyurusunda bulundu

Vatan Partisi, Alinur Aktaş hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, kişinin hatırasına hakaretten” Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Vatan Partisi yaptığı açıklamada, “Akp Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, İnegöl’de yaptığı bir konuşmada Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Türkan Saylan ve Nazım Hikmet’i Devlet ve Bayrak; din ve diyanet düşmanı göstermiştir. Vatan Partisi Bursa İl Örgütü olarak, bunu ağır bir dille eleştirerek, suç duyurusunda bulunacağımızı açıklamıştık. İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Suna Soydaş ve partililerimiz ile birlikte topluca suç duyurusunda bulunduk.” denildi.
Vatan Partisinin suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı; “Büyükşehir Belediye Adayının konuşmasında sarf ettiği sözlerle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve kişinin hatırasına hakaret” suçunu işlemektedir. Gerçekten de şüpheli aynı zamanda Devlet ve Bayrak gibi semboller üzerinden bir algı yaratmaya çalışarak, toplumda kutuplaşma yaratmaya, gerçekte hayatını Vatan sevgisine dayalı büyük bir adanmışlıkla verdiği hizmetlerle geçen aydınlar üzerinden yarattığı algı ile halkın bir kesiminin diğer kesimine karşı düşmanlığını kazandırmaya çalışmıştır.
Şüpheli ülkeye pek çok hizmeti dokunan Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet gibi aydınları siyaset emellerine alet etmeye çalışmıştır. Sözünü yaptığı aydınlarımızdan Uğur Mumcu ve Bahriye Üçok ‘un karanlık cinayete kurban gitmelerine ve halende faillerinin bulunamamasına rağmen şüphelinin bu ifadeleri toplumda çok Değerli olan kişilerin hatırasına hakarettir. Türkan Saylan; ömrünü bilime ve insanlığa adamış, toplumsal yarar için canla başla çalışmış, kır çiçekleri yetiştirmiş, bir hekim, bir eğitim gönüllüsüdür. Bu kişinin hatırası önünde saygı ile eğilmek gerekirken; bu söylemlerle adeta bir terörist ilan edilmesi bir nefret eylemidir. Nazım Hikmet ‘in bu ülke için değerini anlatmaya kelimeler yetmez iken, bu kadar basit ve ithamcı söylemi kabul etmek asla mümkün değildir.”
Vatan Partisinin Alinur Aktaş hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Vatan Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Suna Soydaş şunları söyledi.” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanının Cumhuriyet Değerleri olan kıymetli insanlarımız için söylediği talihsiz sözler bize Cumhur İttifakının aslında Cumhuriyet Düşmanı olduğunu göstermektedir. Uğur Mumcular, Bahriye Öçoklar, Türkan Saylanlar, Nazım Hikmetler bizim Aydınlarımız, Cumhuriyet Değerlerimizdir. Bu değerlerimiz katledilen ve hayatını kaybeden aydınlarımız daha evvel Fetö terör örgütü tarafından hedef gösterilmiştir. Alinur Aktaş aynı şekilde Fetö ağzıyla konuşmaktadır. Cumhuriyet Devrimi Şehitlerimizin, bir kısmı katledilmelerine, hayatlarını kaybetmelerine rağmen sürdürdükleri manevi güçleri ile hala bir kesimi huzursuz etmekte, onları korkutmaktadır. Cumhuriyet Devrimi Şehitlerimizin terörist gibi gösterilmesi aymazlığın ötesinde Cumhuriyet Düşmanlığıdır. Bu söylem tarihe ihanettir. Cumhuriyete ihanettir. Manevi Değerler bahane edilerek yapılan bir saldırıdır. Manevi Değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak Cumhuriyetimize, Aydınlarımıza, Devrim Şehitlerimize de sahip çıkıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.