Vatan Millet Sakarya

Hikâyelerle büyümüş bir nesildenim. Görmedim 6070-80’li yılları. Deniz GEZMİŞ ve nicelerinin hak arayışını kitaplardan öğrendim. Okudukça hak nasıl aranırmış öğrendim. Emeğe el koymuş fabrikatörün fabrikasını işgal edermiş işçiler. Ecevit onlara grev haklarını vermiş. Okul işgal etmiş öğrenciler bağımsızlık istemiş, Amerika’dan ithal darağacı gelmiş. ‘Her şey buraya kadar…’ demiş birileri ‘Bu şarkı burda bitmezi’ bestelemiş. Osmanlıdan bu yana hak arayışımız sınırları aşmış. Osmanlı toprakları Sakarya’ya kadar delinmişken ayaklanmış acemi düzenli ordumuz. Millet kendine gelmiş ve Vatan bizimdir demiş. Dökmüş düşmanı denize.
Dâhili ve harici hak yiyiciler bitmiyor sanki. ‘Yetimin hakkını kimseye yedirmem’ diyor kalpazanlık dosyalı biri. Hocası ‘kayıp trilyon’ hırsızı, yardımcısı Sakarya milletvekilidir. Sakaryalı iş takipçisidir. Fiyatı 1 milyon dolar. ‘ Vatan, Millet, Sakarya/ Dolar{$}Dolar {$}akar ya…’. Yetimin hakkı kimseye kalır mı(!)?
Hak aramasını bilirmiş Sakaryalılar; fındık fiyatları sözde enflasyon gibi gerileyince AKP il binasına saldırıp tabelasını indirmeye kalktılar. Bu hareket pek sosyal demokrasiye uymuyor. AKP’nin dişli’leri deşifre olunca, Sakaryalı çiftçinin malına göz konunca halk göze göz dedi. AKP’nin de fındığı tehlikeye girdi. Son istifadan sonra kabuğu sağlam değilmiş artık anladık.
Devlet benim diyen AKP’lilerden Karacabey’de de var. AKP milletvekili Ali Koyuncu Karacabey kaymakamı ve bazı daire amirlerini yani devlet memurlarını yanına alarak ‘Bunları yaptırdım bunları ettirdim’ reklâmında. Ne siyasetin ne toplumun ahlakına yakışır. Yine de milletin eli döner dolaşır onu saf sananların yakasına yapışır.
Halkımızı dinci edebiyatla soymaya alışmışlar sarmış güzel yurdumu. Deniz Feneri de patladı. Yimpaş olayında karikatürist Musa Kart bir karikatüründe camiye girip namaza duran müminlerin kapı önünde bıraktıkları ayakkabılarının içine tomarla para bıraktıklarını resmetmişti. Oktay Ekşi 4 Eylül de Hürriyet’teki köşesinde ‘Acaba “Müslüman malı ortak” lafını “Müslümanı soymak mübah” diye mi anlıyorlar?’ diye soruyor. Peki, Müslümanlar paralarını nasıl bu kadar kolay kaptırıyor? Uyan, halkım uyan! Bırak boş sözlere prim vermeyi, oy vermeyi. ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz’ demiş Ziya Paşa. Lafı bırak işe bak vatan, millet, Sakarya!
Bu arada Türk topraklarını tanımamış ve ondan toprak talep ederek soykırım yalanını ortaya atmış Ermenilerin davetine Abdullah Gül icabet etmiş. Soykırım anıtına çelenk koyma esprisi bir yana o anıtın önünden hangi yüzle geçti? Türkiye dış politikaları hep çuval içinde mi oluyor? Bu millet bir şey anlamıyor mu? Bir şey yapmayacak mı? Tekrar tümdengelim mi yapması lazım? Vatan-> Millet ->Sakarya-> ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.