AKP halkı kandırıyor!

*CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’yu halka yanlış bilgi vermekle suçladı. Özer, hizmetlerin yapılmış gibi gösterildiğini belirterek, “Ne Karacabey’de ne de ülke genelinde yapılan bir şey yok. Her şey ortada. İşçi, memur, emekli evine ekmek götüremeyecek duruma düştü. Tarım sektörü çöktü. Çiftçi kan ağlıyor. İşte AKP gerçeği” dedi.
*Karacabey’de geçen hafta AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun düzenlediği toplantıya katılan Kaymakam Dursun Balaban ile daire amirlerini de eleştiren Özer, “Herkes işini yapsın. AKP’nin üyesiymiş gibi davrananlar suç işlediklerini unutmasınlar” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Abdullah Özer, önceki gün geldiği Karacabey’de AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’yu eleştirerek halkı kandırmakla suçladı.
CHP İlçe binasındaki toplantıda, Başkan Orhan Karabaş, Parti Meclis Üyesi Ali Nihat Irkörücü, İl Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Altay ile çok sayıda partili yer aldı.
Karacabey Ticaret Borsası’nda, 29 Ağustos günü yatırımlarla ilgili açıklama yapan AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’yu eleştiri yağmuruna tutan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, halktan gerçeklerin sakladığını ileri sürdü.
Koyuncu’nun yanlış açıklamalar yaptığını kaydeden Özer, 2002 yılından bu yana tarım sektöründe artan hiçbir şey olmadığına dikkat çekti. Karacabey’de beklenen temel hizmetlerin yapılmadığını vurgulayan Özer, “Mısır Kurutma Tesisi’nin 2007 yılının Ekim ayından bu yana bitmesi bekleniyordu. Hiçbir gelişme yok. Çünkü daha 100 bin YTL ödeneğe ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Damızlık Sığır projesi yapılmış gibi gösteriliyor ancak yapılan bir şey yok. Hotanlı-Beyköy yolu ihalesi hakkında aydınlatıcı bilgi yok. Sadece yapılacak diye söyleniyor. Ancak, ne zaman ve nasıl olacağı meçhul. Eğitime katkıları sıfır. Sadece bir okul yaptırma kararı almışlar. O da ne zaman olacak belli değil. Damlama Sulama projesi konusunda üreticilere önemli destekler sağlanması gerekirken yapılmış gibi gösterildi. Nilüfer Çayı’nın denize döküldüğü yerden kum alınması ile ilgili net bir çalışma yok. Taş ocakları, kum ocakları, kireç fabrikası doğa katliamı yaparken göz yumuluyor. Konuyla ilgili meclise soru ve araştırma önergesi sunduk. Cevap bekliyoruz. Danişment Köyü’ndeki taş ocaklarının tarımı nasıl perişan ettiği ortadadır. Toz yüzünden ekinler yok olmuş. Çiftçiler kan ağlıyor. Ancak, iktidardan ses seda çıkmadı. Tek bir yorum bile getirmediler. Bayramdere, Yeşildere göletleri ve Gölecik Barajı gibi sulama ve içme suyu gibi önemli konularda hiç ses yok. Sürekli yapılıyormuş havası verilmesi kandırmacadır, üzücüdür. Yapılmayan hizmetleri yapılmış gibi gösteriyorlar. ‘Mış’larla, ‘Miş’lerle halkı aldatıyorlar Neden köylere gidemiyorlar? Çünkü korkuyorlar. Vatandaşın tepkisinden çekiniyorlar. AKP’nin yaptığı hiçbir şey yok, sadece yapılmış ya da yapılıyormuş havası veriyorlar. Hepsi bolon” dedi.
Ali Koyuncu’nun geçen hafta düzenlediği toplantıya katılan Kaymakam Dursun Balaban ile daire amirlerini de AKP’nin militanıymış gibi davranmakla eleştiren CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, bunları şiddetle kınadığını söyledi. Özer, “Kaymakam ile daire amirlerinin orada ne işi var? Gelen vali değil, bakan değil. Sadece bir milletvekili. AKP’nin elamanı gibi o toplantıya katılmaları son derece yanlıştır. Herkes işini yapsın” diye konuştu.
Ülke politikalarına da değinen Özer, AKP’nin tarım sektörünü çökerttiğini ve ülkeyi AB’nin dayatmaları karşısında çaresiz bıraktığını ifade etti. Ülke tarımının 2002 yılında yüzde 6,9 olan büyümesinin, 2007 yılında yüzde 3’e düştüğüne dikkat çeken Özer, “AB ülkelerinde tarımın ulusal gelire payı yüzde 2, tarımın ulusal gelirden aldığı pay ise yüzde 12 civarındadır. Türkiye’de tarımın ulusal gelirden aldığı pay yüzde 1 bile değil. İşte AKP’nin tarım politikası. İşte Türkiye’nin acı tablosu” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.