Vali’den Leylek Köyü’ne destek sözü

Karacabey Eskikaraağaç Köyü’nü ziyaret eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, köyün kalkınmasına adına her türlü desteği vereceklerini belirtti.
            Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip ile Köy Muhtarı Ahmet Koca’nın karşıladığı Vali Harput beraberinde Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile birlikte Leylek Köyü Eskikaraağaç’ı gezdi.
            Köy kadınlarının kurduğu Köy Koruma ve Kalkındırma Derneği’nin (EKADER) çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Harput, kadınların muhtarlığın öncülüğünde Kaymakam Dursun Balaban ile Prof.Dr. İsmet Arıcı’nın desteğiyle köyün kalkınmasına adına güzel bir işbirliği sergilediklerini söyledi.
            Köyün özellikle leyleklerin konaklamasıyla Avrupa ülkelerinde de tanınan bir yerleşim birimi olduğuna dikkat çeken Harput, “Son gelişmelerde gördüğümüz kadarıyla köylü kadınlarımız, elde ettikleri özellikle organik temiz ürünlerini hem taze hem de onları salça olarak ve konserve olarak değerlen-dirip pazarlamak için ayrı bir örgütlenme yapmışlar. Onları kutluyorum” dedi.
            Domates ve biber salçası, fasulye konservesi, közlenmiş biber, acı biber turşusu, üzüm pekmezi, ahududu reçeli, çilek reçeli, tarhana, erişte ve pek çok ürünün köyde üretilerek tabii ve saf haliyle hem köye gelenlere hem de dışarıda pazarlamak için güzel bir çalışma başlatıldığını belirten Vali Harput, “Bu hizmetlerin daha derli toplu gerçekleşmesi, yapmakta oldukları bazı inşaatların bir an önce bitirilmesi için de Valilik olarak her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.