Uydurma bir örgüt, uydurma delillerle yargılanıyor

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, Ergenekon davasının karar duruşmasının görüleceği 5 Ağustos'ta Silivri'ye gideceklerini belirterek, tüm ilçe halkını “Özgürlük Buluşması”na davet etti. 

Hukuka ve adalete sahip çıkacaklarını belirten Avil,  katılmak isteyen duyarlı vatandaşların bugün saat 18.00'a kadar 676 86 86 numaralı telefonu aramalarını istedi.

Avil, “AKP iktidarının Silivri'de Ergenekon unvanını vererek oluşturduğu yapay ve özel mahkemesi yıllardır büyük üzüntüler yaşattı” dedi.

İktidarın Ergenekon davası ile demokrasinin olmazsa olmazı muhalefeti sindirip, susturmayı amaçladığını vurgulayan Avil, “Bu oluşum tarihin kara sayfalarına geçti. Yıllardır bu yapay davalar hukuk dışı nedenlerle maddi ve manevi kayıpların dışında, canların da yitirilişine neden oldu.

Bu toplama kampına alınanlar toplumun sıradan insanları değil, ülkemizin aydınlanması ve çağdaşlaşmasında yer alan seçkin kişilerdir.

Tıpta organ naklinde dünya çapında ün yapmış, Ankara'da bir hastane ile üniversiteyi ulusuna armağan eden Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Malatya İnönü Üniversitesi'ni eğitime bağışlayan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, ağır rahatsızlıklarına karşın tedavileri engellenerek inatla içerde tutulmaktalar.

Uygarlığın temel taşlarını oluşturan, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ışıkları niteliğinde kalıcı eserler veren Mustafa Balbay, Doğu Perinçek, Gazeteci Yazar Tuncay Özkan ve diğer gazeteci yazarlar, düşünen insan olmanın faturasını ödüyor.

TSK'dan kahramanlık nişanlarıyla ödüllendirilmiş üst ve ast rütbeli kara, deniz ve hava kuvvetlerinden suçları yalnızca Mustafa Kemal'in askerleri olmak olan 500'ün üstündeki kahraman subaylar ve daha birçok değerimiz, başsavcılığını üstlenen Başbakan'ın istemi doğrultusunda Silivri, Hasdal ve diğer zindanlarda kapalı tutuluyor.

Sözün özü, uydurma bir örgüt, uydurma delillerle yargılanıyor. Buradan da hukuki sonuca varılmak isteniyor.

Özetlemeye çalıştığımız bu nedenlerle davanın kararlarının açıklanacağı 5 Ağustos'ta içerideki yurtseverlerimizin kapatıldığı Silivri Cezaevi'nin önünde olacağız. Katılmak isteyen duyarlı vatandaşlarımıza CHP Bursa İl Örgütü araç sağlayacak. İlçelerdeki katılımlar Bursa'da buluşarak Silivri'ye hareket edilecek. Karacabey İlçe Örgütü kendi olanaklarıyla katılımcıları Bursa'ya ulaştıracak. Katılmak isteyen vatandaşlarımızın bugün saat 18.00'a kadar 676 86 86 numaralı telefondan bizi aramaları yeterlidir” şeklinde konuştu.                     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.