Utanç kavşağı olmasın!

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunu Karacabey’e bağlayacak olan kavşağın yer seçimi tartışmalara neden oldu. Canbolu Köprüsü’nü içine alacak şekilde projelendirilen kavşağın, Sanayi Sitesi’ne ve bölgedeki fabrikalara ulaşımı engelleyeceği belirtiliyor. Sanayici ve esnaflar henüz geç kalınmamışken kavşağa daha uygun yer bulunmasını istedi.
Yapımı süren Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu, projeye göre Canbolu Köprüsü’nü içine alacak şekilde yapılacak kavşakla Karacabey’e bağlanacak. İlçe girişinde devasa bir görüntü kirliliğine neden olacak bu kavşak, aynı zamanda bölgedeki fabrikaları ve Sanayi Sitesi’ni de ulaşıma kapatacak. Yer seçiminin yanlış olduğuna vurgu yapan Karacabeyliler, kavşağa daha uygun yer bulunması gerektiğini dile getirdi.
Belediye geç de olsa uyarmıştı
Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü, kavşak ile ilgili 4 Aralık 2012 tarihinde Karacabey Belediyesi’ne görüş sordu. 6 ay sonra verilen cevapta, “Otoyolun Belediyemiz sınırları içinde kalan güzergâhının, ‘Diğer Tarım Alanları’, ‘Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar’, ‘Sanayi ve Depolama Alanı’, ‘TİGEM Alanı’, ‘Rekreasyon Alanı’ ve ‘Fuar Alanı’ içinde kaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca, Sırabademler Mahallesi 258 ada 562 no’lu parsel ve Canbalı Mahallesi 347 ada 21 no’lu parseldeki toplayıcı yollar ruhsatlı binaların üzerinden geçmektedir. Yine, 258 ada, 563-562-715- 558-556-555- 553-552-721-551 ve 724 no’lu parseller ve Küçük Sanayi Sitesi’nin yapı yaklaşma sınırı olan 25 metre çekme mesafesinin üzerinden toplayıcı yolların geçtiği görülmektedir.
Söz konusu parsel sahiplerinin mağdur olacağı göz önünde bulundurularak, gerekli çalışmaların yapılmasını gerekmektedir” denildi.
MHP’liler meclise taşımak istedi
MHP’li Belediye meclis üyeleri, kavşağın yer seçiminin yanlış olduğunu belirterek Aralık ayı oturumunda önerge sundu. Kavşağın ilçe girişinde görüntü kirliliğine neden olacağını ve bölgedeki fabrikalar ile Sanayi Sitesi’ne ulaşımı engelleyeceğini belirten MHP’liler, yer seçiminin mecliste tartışılmasını istedi. Ancak verilen önerge, AKP’li üyelerin ret oyuyla gündeme alınmadı.
MHP’lilerin önergesinin gündeme alınmamasına da tepki gösteren sanayici ve esnaflar, henüz geç kalınmamışken kavşağa daha uygun yer bulunmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.