Usulsüz yol karakolda bitti

İddiaya göre Belediye, beton santrali için yol çalışması başlattı. Ancak yol yapım çalışmaları sırasında Belediye'nin Matlı A.Ş.'ye ait depoların çevrili olduğu tel örgüler ile o bölgede yer alan 5-6 çam ağacını yerinden köklediği belirtildi.
Belediye'nin yer sahiplerine hiçbir tebligat göndermeden gerçekleştirdiği yol çalışması üzerine Matlı A.Ş. şikayetçi oldu. Ardından Karakola intikal olay sonrası, Belediye yıktığı demir tel örgüleri iki saat içinde yeniden yerine dikti. Gündeme bomba gibi düşen olaydan sonra Belediye'nin usulsüz bir yola başvurmuş olması kafalarda soru işaretleri bıraktı ve “İmar Çetesi”ni akıllara getirdi.
Diğer taraftan vatandaşlar, beton santraline tepkilerini bir kez daha yineledi. Söz konusu bölgede hizmet veren Devlet Hastanesi, un fabrikaları, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifine ait binaların bulunmasına karşın, beton santrali kurulmasına neden izin verildiği sorgulandı.
Beton Santrali'nin daha uygun bir yere kurulmasını isteyen vatandaşlar, özellikle Hastane nedeniyle buna izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Beton Santrali'nin kurulması durumunda büyük sıkıntıların doğacağına dikkat çeken vatandaşlar, “Buna nasıl oluyor da izin veriliyor, anlamış değiliz? İnsan sağlığı hiçe mi sayılıyor? Yoksa 'İmar Çeteleri' bu konuda da mı devreye girdiler.
Sanayi Sitesi'ndeki esnaf, un fabrikaları, Yağlı Tohumlar Kooperatifine ait depolar beton santralinden olumsuz etkilenecek. Her yer çimento tozu içinde kalacak. İşin daha da ilginç olanı ise, Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ve un fabrikaları çok etkilenecek.
Hastane ile beton santrali yan yana olur mu? Buna kim, hangi mantıkla izin veriyor? Bu saçmalığa bir son verilmelidir” şeklinde isyan ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.