Üst geçit sözü unutuldu mu?

TOKİ İlköğretim Okulu velileri, Belediyeyi göreve çağırdı:

Belediye Başkanı Ergün Koç’un bu konuda okul hizmete girmeden Canbalı Mahallesi girişindeki üst geçidin TOKİ konutları çevresine nakledeceği sözünü anımsatan veliler, güvenlik açısından bunun çok gerekli olduğuna dikkat çekti.

Üst geçidin söz konusu bölgeye bir an önce nakledilmesini isteyen veliler, “Çocuklarımızın güvenliği tehlikede. Üst geçit bir an önce yapılmalıdır. Belediye Başkanımızın bu konuda verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz. Çocuklarımızın evden okula giderken ya da okuldan eve dönerken, TOKİ konutları ile ilköğretim okulu arasındaki karayolunda büyük tehlike yaşanıyor. Yalnızca çocuklarımızın değil, tüm vatandaşların can güvenliği için üst geçidin kurulması şarttır. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Ergün Koç’un TOKİ konutları tesliminden önce üst geçidin yapılacağı yönündeki sözlerini anımsatan veliler, istenmeyen felaketlerin yaşanmaması için Belediyeyi göreve çağırdı.

Koç’un sözü lafta mı kalacak?

Konuyla ilgili yerel bir gazeteye Temmuz 2011 yılı içinde iki kez açıklama yapan Koç, ilçeye kazandırılan 456 adet konutun teslim sürecine girildiğini belirterek, 16 derslikli TOKİ İlköğretim Okulu’nda öğretimlerini sürdürecek öğrencilerin can güvenliğine ilişkin önlem aldıklarını bildirmişti.

Başkan Koç, açıklamasında halen Canbalı Mahallesi’nde kullanılmadığı görülen üst geçidin buradan sökülerek, okulun önüne monte edileceğini bildirdi.

Yeniköy-Kurşunlu güzergâhında bulunan ve bazı dönemlerde yoğun trafik akışı gözlenen karayolunun TOKİ konut bölgesi ile ilköğretim okulu arasından geçtiğini ifade eden Koç, “Üst geçidin bu çevrede daha fazla yararlı olacağına ve sürekli kullanılacağına inanıyoruz. Minik öğrencilerimiz, anne ve babalarıyla üst geçitten can güvenliği içerisinde yolun karşısına geçerek, okullarına huzur içinde gidip, geleceklerdir. Söz konusu bölgedeki çevre düzenlemelerinde önceliği bu konuya verdik. Ayrıca bu bölgedeki yol ve kaldırım çalışmalarına da hız verilmiştir. TOKİ konutlarının tesliminde her şeyin düzenli olmasına özen gösteriyoruz” diye açıklama yapmıştı.

Koç’un verdiği sözü yerine getirmesini isteyen öğrenci velileri, “Araba devrilmeden önlem alınmasını istememiz yanlış mı? Yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.