ÜRETİMDEN GÜCE İNANANLAR KAZANMALI!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

İlçemizin gündemi yerel seçimlerde partilerin adaylarıyken Aralık ayının son günlerinde Ziraat Odamızın delege seçimleri sonucunda bir anda değişti. Yerel seçimlerdeki adaylardan önce Şubat ayında yapılacak, Ziraat Odası kurultayına döndü, gözler.
Eski-yeni, yaptık-yaptırdık, siyasi partilerin güç gösterisi, siiiiiiz-biiiiiiz….. İkilemlerine sıkıştırılan seçim. Tıpkı Amerikanvari seçim kampanyalarına dönmüştü, zaten. Üstüne din temaları da işlenmeye başlanılınca, Öz yok, söööz püüüüffff !
Birden fazla aday adı dolaşıyor, ağızlarda. Ne yazık ki taraftar mı desek delege mi desek içinden çıkamadım. Hiç kimse Karacabey ve Türkiye’mizin Tarımından tek harf kullanmıyor, bir kısımda da “Biz ne yapabiliriz ki” ya da “onca gittik, rapor verdik” dışında bir şey konuşulmuyor. Aday olarak gösterilen arkadaşlarımızın birçoğu Köylümüzün, Çiftçimizin üretimden gelen gücünün farkında değil. Malkoçoğlu pozisyonunda görünüp yalın kılıç savaşacak savaşçı rolünde. Birçoğu ardında üreticinin üretimden gelen gücünü görmüyor ve acısı kabullenmiyor. Delegeleri seçen üreticilerde son yirmi yılda olduğu biz ne yapabiliriz teslimiyetçiliği içinde.
Bir buğday tohumundan gramlarca unu elde ettiren, bir domates tohumundan kilolarca salça ve yenilecek domates üreten, bir pancar tohumundan kilolarca tatlılarımıza şeker üreten bir güce, aylar süren soğuk-sıcak; yağmur-kar demeden çalışan bir Üretim Emek Ordusuna bu teslimiyetçilik hiç yakışmıyor.
17 yıl çiftçimin, köylümün ürettiğini hammadde olarak işleyen kesimde çalıştım. Tarlayla haşır neşir olmuşluğum yok. Eh eş dostun tarlasından topladığım ürünler dışında 1 saatim bile tarlada geçmedi. Amma çalıştığım kesimde hammaddeyi sağlayan çiftçi ve köylü sayesinde ekmeğimi kazandım. Pazardan onların ürettiğinden alarak sofra kurdum. Bir tek Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı yoktur ki; çiftçiye ve köylüye minnet duyması gerekmeyen.
Siz Köylülerim; Siz Çiftçilerim bizler bir demet pırasa alırken üşüdüm diye hayıflanırken siz saatlerce deste yaptınız.
Siz Köylülerim; Siz Çiftçilerim bizler bir kilo domates seçmek için ezik-çürük ayırırken siz tonlarca domatesi taşıyarak römorka koydunuz.
Siz Köylülerim; Siz Çiftçilerim bizler bir kilo biber almak için eğildiğimizde uuufff diye hayıflanırken siz saatlerce dalına çocuğunuz gibi bakarak eğilerek topladınız.
Gücünüzün Farkına Varın!
Türkiye yepyeni bir döneme giriyor. Üretimden yana olmayan, üretim ekonomisinden yana olmayan tüm düşünceler bertaraf olacak.
Ve bu yeni dönem ancak ve ancak Üretimden yana Üretim Ekonomisinden yana olanlarca başarıya ulaşacak.
Büyük göreviniz başlıyor. Delege belirlediğiniz adaylar aracılığıyla bunu bildirin. Başkan Adayları size gelirse ya da rastlaştığınız yerde sorun, sorgulayın.
ÜRETEN; ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜNÜ YALNIZCA ÜRETİMDEN YANA OLANI BAŞINA SEÇERSE KAZANACAKTIR!
Seçimler, Türkiyemize ve Karacabey’imize Uğurlu Kutlu Olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.