ÜRETİM DEVRİMİ MİLLİ HÜKÜMETİNİN ÇÖZÜM PROGRAMI 3

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Devletin tüm gelir ve giderleri tek bir bütçe içinde toplanacaktır. Kaynakların yatırıma ve üretime yönelmesini özendiren adil vergi siyaseti izlenecektir. Vergilendirmede üretene kolaylık sağlanacaktır. Yatırıma ve üretime yönelmeyen gelirlerden daha çok vergi alınacaktır. Devletin vergi gelirlerinde dolaylı verginin payı azaltılacaktır. Dar ve sabit gelirliler, ücretli ve aylıklılar, esnaf ve zanaatkâr üzerinde doğrudan ya da dolaylı vergi yükünü azaltmak, yatırımı özendirmek ve istihdamı artırmak için, vergi hukuku, ülke ekonomisine ve uluslararası ölçülere göre yeniden düzenlenecektir. Vergi kayıp ve kaçakları giderilecek, VERGİ BAĞIŞIKLIĞI ve İSTİSNALARI gözden geçirilerek vergi yükümlülerinde adil dağılım sağlanacak ve vergi yasaları sadeleştirilecektir.
Ekonomik işlemlerin esas olarak isme yazılı senetlerle ve kağıtlarla yürütülmesi için gerekli düzenleme yapılacak, taşıyana yazılı kağıt ve işlemler sınırlanacaktır. “SERVET BEYANI ve GİDER BİLDİRİMİ ” kararlı olarak uygulanacaktır. Emlak ve arsa vurgunculuğundan elde edilen kazançlardan RANT VERGİSİ alınacaktır. Borsa İstanbul’daki YABANCI SERMAYE KAZANÇLARI vergilendirilecektir. Bir kereye özgü olmak üzere servetlerden ÜRETİME DESTEK VERGİSİ alınacaktır.
Vergi İdaresi güçlendirilecek, bu bağlamda personelin özlük hakları iyileştirilecek, maliye memurluğu “kariyer memurluk” haline getirilecek, yeterli bina, araç ve gereç sağlanacak, vergi arşiv çalışmaları tamamlanacaktır. Vergi İdaresi, vergi süreçlerini etkin olarak izleyebilen dinamik bir yapıya kavuşturulacaktır.
Vergi denetimi dağınıklıktan kurtarılacak, güçlendirilecek ve bağımsızlaştırılacaktır. Bunun için tüm vergi denetimi aynı örgütlenme çatısı içinde toplanarak KEYFİ MÜDAHALELERDEN kurtarılacaktır.
E-Devlet uygulamaları, kamu yönetimlerinin işlemlerinin kağıtsız ortamda tek pencere sistemi içinde yürütülmesi ve e-fatura uygulamasının genelleştirilmesi için çalışmalar hızlandırılacak, E-Devlet sistemi gereksinime en elverişli nitelikte, en kısa sürede kurulacaktır. Kamu yönetimlerinin ürettiği evraklar ile mali ve ticari kayıtların dijital ortama aktarılmasıyla;
Veri ve istatistiklerin daha hızlı toplanması sayesinde ekonomiyi yönetmede daha yerinde ve daha hızlı kararlar alınacak. Kayıt dışı ekonominin önüne geçilecektir.

  • Kamu denetiminin etkinliği yükseltilecek.
  • Denetim ve işlem maliyetleri düşürülecek.
  • İşlemler hızlandırılacaktır.
    Ülke dışına kaçırılan döviz etkin önlemlerle geri getirilecektir. Çeşitli yollardan dışarıya kaçırılan TÜRK VATANDAŞLARINA ait YABANCI BANKALARDAKİ DÖVİZ MEVDUATLARININ 130 MİLYAR DOLAR olduğu tahmin edilmektedir.
    Türk şirketlerin yurtdışı katılımlarının işlem amacıyla tuttukları döviz dışındaki mevduatlar etkin uygulamalarla geri getirilecek ve TÜRK LİRASINA ÇEVRİLECEKTİR. Bankalardaki dışsatım ve dışalım amaçlı olmayan DÖVİZ TÜRK LİRASINA ÇEVRİLECEKTİR.
    D E V A M E D E C E Ğ İ Z………
    TÜRK ÇİFTÇİSİNE YAPTIKLARI POLAR DARBESİ İÇİN;
    Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu , Mustafa Esgin,
    Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman,
    Ak Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan,
    Ak Partili Belediye Başkanı Ali Özkan,
    Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan,
    Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem,
    Balıkesir -Bursa Pancar Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu ‘nu
    İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUM.
    “Türk Tarımı bu sorumluları kapkara harflerle tarihe yazmıştır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.