Üretici mağdur edilmesin!

Geciken desteklemelerin bayramdan önce ödenmesi istendi:

*Tarımsal ve hayvancılık desteklemelerinin zamanında ödenmemesi tepkileri beraberinde getirdi. Çiftçilerin bayramı boynu bükük geçirmemesi için ödemelerin bir an önce yapılması istendi.
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ile Balıkesir-Bursa Pankobirlik Başkanı Hasan Karahasanoğlu, geciken tarımsal ve hayvancılık desteklemelerinin bayramdan önce yatırılmasının önemine dikkat çekti.
Bursa Milletvekillerine seslenen Nuri Karaca ile Hasan Karahasanoğlu, “Kırsal kesim erken veya tekrar seçim istememektedir. Ancak tekrarlanacak olursa, çekilen sıkıntıların sandığa yansımayacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarımsal ve hayvancılık desteklemelerinin hiç birini ödememesi, üreticinin gelecekle ilgili planını bozdu. Çiftçilerin bayram öncesi ödeme beklediğini dile getiren Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ile Balıkesir-Bursa Pankobirlik Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Emekli maaşlarının gününden önce ödenmesi ne kadar memnuniyet yarattı ise çiftçilerin hak ettikleri fark ödemeleri alışılan tarihlerin geçmesine karşın ödenmemesi üzüntü ile karşılanmıştır.
Özellikle buğday ve hasadı yaklaşan mısır ürününün 2014 yılı fark ödemelerinin yapılmaması nasıl açıklanabilir?
Türkiye, Yunanistan’ın durumuna düşmediyse, bunda Türk çiftçi ve hayvancısının özveri ile yaptıkları üretimin büyük rolü vardır.
Tarımsal ve hayvansal desteğin amacı her yıl artan girdi fiyatları ile boğuşan çiftçinin yükünü bir nebze olsun azaltmak değil midir? Çiftçi, bütün masraflarını yaparak zar zor üretimini yaptıktan sonra verilen desteğin ne faydası olabilir ki?
İlçemizdeki çiftçi ve hayvancılarımız girdilerinin yüzde 80’ini Pankobirlik ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden temin edemese (bir miktar da salça fabrikaları) Türkiye’nin en verimli topraklarına ve en donanımlı çiftçisine sahip olan Karacabey’deki tarlalar ve damlar boş kalır, tarım ve hayvancılık çoktan sürdürülebilir olmaktan çıkardı.
Millet görevini yerine getirdi, Cumhuriyet tarihinin en büyük katılımı ile oylarını kullanarak tercihini yaptı. Siyasi partilere ve yöneticilerine düşen görev, ön yargılarını bir tarafa bırakıp hükümeti kurmak ve vatandaşların biriken sorunlarına çare bulmaktır. Kırsal kesim erken veya tekrar seçim istememektedir. Ancak yine de bir erken seçim gerçekleşirse, çiftçilerimizin bu gün çektikleri sıkıntıları sandığa yansıtacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Bursa ve bölge milletvekillerimize sesleniyoruz: ‘Lütfen reel ekonominin, insan yaşamının ve özellikle sahipsiz, çaresiz bir şekilde bu sıcak ve mübarek günlerde, ibadetini yaparken tarlasında neredeyse 24 saat çalışan çiftçilerimizin sorunlarına eğilin.’
Tarım ve hayvancılık devamlılık isteyen bir sektördür. Koalisyon hükümetinin kurulmasını daha fazla bekleyemez. Devlet yönetimi boşluk kabul etmez. Çiftçi ve hayvancılarımızın destek paraları daha fazla zaman yitirilmeden ödenmelidir ki, üretici biraz nefes alsın” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.