Üretici limansız gemi gibi sürükleniyor!

CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, ülkemizin AKP iktidarı döneminde çok kötü yönetildiğini belirterek, kendi kendine yetebilen bir Türkiye’nin altı yıl içinde tarım ürünü ithal eder duruma geldiğini söyledi. Türkiye’nin son altı yıl içinde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde borçlandırıldığını ve kamu kurumlarının göz göre göre peşkeşlendiğini, halkın ise her geçen gün yoksullaştığını belirten Karabaş, “İşbaşındaki iktidarın uygulamaları yaşamın her alanını sorunlar yumağına çevirdi. Hükümetin bu konularda çözüm üretmesi için yeni tarım politikaları geliştirmesi gerekiyor. Ülkeyi yönetenlerin ekonomi gündeminin çok farklı olduğunu ne yazık ki görüyoruz. Buğdaydan sonra domates ve mısırda da sıkıntı yaşanıyor. Bugün bir ton domatese bir çuval gübre ancak alınabiliyor. Üreticilerimiz ağır şartlar altında eziliyor. Geçmişte Türkiye kendi üreten ve kimseye muhtaç olmadan kendini rahatlıkla doyurabilen borçsuz bir ülkeyken, bugün hayvan yemlerini bile ithal eder hale geldik. Üretici, çiftçiliği kumar olarak görmekten bıktı. AKP, parti söylemleri kenara bırakıp, ne yapacağını bilmeyen üreticinin önünü açsın. Çiftçi limansız gemi gibi sürüklenip bilinmeyene doğru ilerliyor. Son 6 yıl içinde Türkiye 280 milyar dolar borçlandırıldı. Bundan üreticilerimiz doğrudan etkilendi. Bir yandan borçlarımız artarken bir yandan da kamunun tüm malları yabancılara ve yerli işbirlikçilerine peşkeşlendi” diye konuştu.
22 Temmuz seçimlerinden önce AKP’den herkesin şikayetçi olmasına karşın oyların rekor oranda artırmasının nedenini, iktidarın halkın üstünde korku yaratmasından kaynaklandığını belirten Orhan Karabaş, “AKP’nin seçimlerde elde ettiği yüksek oyun ülkede yaşanan sıkıntılarla ilgisi yoktur. Olağanüstü gündemlerin bulunduğu dönemlerde gerçekleştirilen seçim sonuçlarında halkın günlük yaşadığını ve önemli sorunlara çözüm üretilmediğine bakmasızın, başka duygularla tercih yaptığını görüyoruz. AKP’nin bu kadar yüksek oy almasının başka bir açıklaması yoktur. Medyanın da aracılığıyla korkuya dayalı bir seçim kampanyası sonucunda iktidar olmuşlardır. AKP’ye oy verenler seçim öncesinde kendilerine korku salındığını söylediler. Bankalara borçlandırıldıkları için eğer AKP iktidar olmazsa borçların katlanarak artacağını dile getirdiler” dedi.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Karabaş, “İşçimiz, köylümüz, çiftçimiz, esnafımız, emeklimiz ve tüm ezilen kesimlerin, CHP iktidarında emeğinin karşılığını mutlaka alacaktır. Halkımız bize güvensin, biz hiçbir zaman halkımızı aldatmadık. Doğruları söylemeye devam edeceğiz. Çağdaş, aydınlık bir Türkiye için gelin hep beraber AKP’nin, yalancı ve talancı gidişine dur diyelim. CHP’de bütünleşelim” diye söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.