Ünlü: Hükümet programı, hedefle örtüşmüyor!

Karacabey Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Sait Ünlü, “62. Hükümet programı taşıdığı zihniyet olarak geçmişin devamıdır. Hazırlanan ‘Yeni Hükümet Programı’ eski tas, eski hamam görüntüsü vermektedir. Bu ‘kopyala, yapıştır’ programından yeni Türkiye’nin çıkması zor” dedi.
SP Yönetim Kurulu Üyesi Sait Ünlü, 62. Hükümetin programını değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı.
“62. hükümet programı, taşıdığı zihniyet olarak geçmişin devamıdır. Yeni olan tek şey, sadece gelecekten dem vurulmasıdır” diyerek programı sert bir dille eleştiren Sait Ünlü, “Önceki hükümet programlarından farklı olarak ilk kez dönüşüm programlarından bahsediliyor. Programda, kentleşmenin önemine dikkat çekiyor olsa da, hükümetin kendi ürettiği sorunları çözmeye çalışacağı ortadadır. Ülkemizin sorun üreten bir zihniyete değil, yeni yaklaşımlara ihtiyacı var. 61. hükümetin programı ne kadar başarılı olmuştur? Bunu sağlıklı bir şekilde değerlendirmeden, 62. Hükümetin programıyla gündemi değiştirmek sadece gerçekleri örter. Yeni Türkiye, yeni kabinede yapılan 4 değişiklikle mi kurulacak? Davutoğlu’nun yeni hükümet programında yeni anayasa, HSYK’nın yapısında değişiklik, çözüm süreci ve üretimde teşvik gibi konuların içi boştur. Genelkurmay Başkanı’nın bile bilmediği bir çözüm süreci, ekonomi bakanlarının bile bilmediği bir teşvik sistemiyle yol alınamaz” dedi.
Türkiye’nin, kısır tartışmaların ötesinde kapsamlı bir yenilenmeye ihtiyacı olduğunu dile getiren Sait Ünlü, ekonomiye dikkat çekerek, “Faiz oranını sıfıra bile indirseniz, yeterince nitelikli elemanınız ve artan bir üretim kapasiteniz yoksa büyüyemeyeceğiniz anlamına gelir. Ama bunu vurgulayan, önceleyen ifadeler yeni hükümet programında yer almamaktadır. Hatta 61. Hükümet Programı’ndan ‘kopyala-yapıştır’ yöntemiyle aktarılmış bir görüntü arz etmektedir. Ülkemizin öncelikli meseleleri programda yer almamıştır. Taşeron işçileri, asgari ücretin açlık sınırının üstüne çekilmesi gibi ekonomik, boşanma ve bonzai kullanım gibi sosyal sorunların çözümüne yönelik öneriler yoktur. İstikrarı korumaya çalışan, ancak kalkınmayı sağlamayan sığ adımlarla, rakamsal oyunlarla mevcut sorunlar çözülemez.
Yeni hükümetin programında neden kaybettiğimiz değerlerimizi geri kazanmaya yönelik reformlar yok? Görünürde büyüyüp gelişen ama değerlerimizin kaybolduğu şehirlerimizi geri kazanmak adına restorasyonlar niye yok? Ehliyet ve liyakatin önemine vurgu yapan ifadeler neden bulunmamaktadır? Çünkü bu program, ‘eski tas, eski hamam’ programı olmuştur. ‘Yeni Türkiye’ diyenler, eski tasla bunu sağlayamazlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.