Üniversiteye yeni sistem

Üniversiteye yeni sistem
Karacabey Uğur Dershanesi Rehber Öğretmeni Miraç Erdemir, 2010 yılından itibaren değişen “Üniver-siteye Giriş Sistemi” hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
Üniversiteye girişin iki aşamalı ve 6 ayrı sınavdan oluşan bir yapıya kavuşacağını belirten Erdemir, sistemin şu anda Lise 3’e giden öğrencileri kapsadığına dikkat çekti.
Sınavla ilgili ayrıntıları açıklayan Miraç Özdemir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı hakkında şunları söyledi; “Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Mart ayı sonunda tek oturumda yapılacak. Öğrencilerin ortak alan derslerinden sorular yöneltilecektir. Toplam 180 soru 180 dakika olacaktır. Öğrenciler bu bölümde aldıkları puanın bir kısmını ikinci bölümde kullanacaklardır. Ancak LYS’ ye sadece temel matematik ve temel Türkçe dersinin etkisi olacaktır. Bu bölümden alınan puanlar MYO ve özel yetenek sınav baraj puanını belirleyecektir. Bu sınavda belirlenecek barajı geçemeyen öğrenciler ikinci aşamaya giremeyeceklerdir. Bu bölümde ayrıca, derse bağlı olmayan muhakeme gücü yüksek, yorum becerisi ağırlıklı sorular sorulacaktır.
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’de ise, İkinci aşama sınavı haziran ayının sonuna doğru farklı günlerde toplam 5 oturumda yapılacaktır. Her oturumda farklı bir test uygulanacaktır. Öğrenciler girmek istedikleri yükseköğretim programına göre en az iki teste katılacaklardır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenci ve velilerimizi Uğur Dershanesi’ne bekliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.