Çalmayacağız, çaldırmayacağız!

Çalmayacağız, çaldırmayacağız!
*Bir çok siyasi partiden teklif aldığını belirten Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur, “Halktan gelen talep üzerine yeniden aday oldum” dedi.
*Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur ile yerel seçimler üzerine konuştuk. Genel Yönetme-nimiz Nevzat Çakır, adaylığından, seçimlere nasıl hazırlandıklarına, adayların projelerinden, Karaca-bey’deki son duruma değin her şeyi sordu. Deneyimli siyasetçi Erol Onur ise içtenlikle yanıtladı:
N.Ç. -Sayın Erol Onur, iki dönem Belediye Başkanlığı yaptınız. Geçtiğimiz seçimde yarışı Ergün Koç kazandı. 5 yıl sonra yeniden neden aday oluyorsunuz?
E.O. -1994 yılında borçlu bir Belediye devraldım. 10 yıl da, hizmetleriyle Türkiye’ye örnek gösterilen borçsuz, kasası dolu, ekonomik sıkıntı yaşamayan bir Belediye bıraktım.
Halkın Erol Onur Belediyeciliğini fark etmesiyle gelen talep üzerine yeniden varım dedim. Gel gör ki, son beş yıl da Belediyemizin bütçesinin talan edildiğini gördüm. İsrafçı ve vurguncu anlayışa dur demek için kolları sıvadım ve aday oldum.
N.Ç. -Adaylığınız konusunda çok şeyler söylendi. DP, AKP ve MHP derken, partiniz Anavatan’dan aday oldunuz. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
E.O. -Belediyemiz iyi yönetilememiş olacak ki hemen hemen tüm partilerimizden aday olmam için öneri aldım. Bunlar benim için gurur vesilesidir. Teklif getiren tüm siyasi partilerimize teşekkür ederim. Uzun yıllar içinde yer aldığım ve iki dönem Belediye Başkanlığı’nı yaptığım Anavatan Partisi’nden ilkelerim gereği yeniden aday oldum.
N.Ç. -Geçen 5 yıldaki gözlemleriniz nelerdir? Karacabey hak ettiği yerde mi?
E.O. -Kasası dolu tıkır tıkır işleyen ve Türkiye’ye örnek gösterilen borçsuz bir Belediye’nin iflasın eşiğine geldiğini söyleyebilirim. Beş yılda Karacabey’e doğru dürüst hizmet getirilmemiştir. Şu anki Belediye Başkanı’nın verdiği sözleri yerine getirmediği görülmektedir. İdari ve ekonomik çöküntü yaşayan Belediyemizin, “Ham-hum” anlayışı içinde düzgün yönetilememesi nedeniyle ömrü müfettişlere ifade vermekle boşa geçmiştir. Üstüne üstlük, Sayın Ergün Koç’un özel işleri nedeniyle sık sık izin alarak Karacabey’den ayrılması, Belediye Başkanlığı görevine bakış açısının ciddiyetsizliğini ortaya çıkarmıştır. Parada savurganlık, zamanda savurganlık nedeniyle 5 yıl boşa geçmiş ve Karacabey hak ettiği yere taşınamamıştır.
N.Ç. -Karacabey halkına neleri vaat ediyorsunuz?
E.O. -Belediyeciliğe daha deneyimli bir şekilde bıraktığım yerden başlayacağını söyleyebilirim. Çalmayan, çaldırmayan, herkese eşit davranan, saçı bitmedik yetimlerin haklarını koruyan, verdiği sözleri yerine getiren tüm Karacabey halkını kucaklayan, şeffaf bir Belediye vaat ediyorum. Belediye’yi halkla birlikte yöneteceğimi vaat ediyorum. İnsanları mutlu, içinde huzurla dolaşabilen, yeşil alanları bol, suyu ve havası temiz çağdaş bir kent vaat ediyorum. Trafik sorunu olmayan, yaya kaldırımları işgal edilmeyen bir Karacabey vaat ediyorum. Dışarıdan hiçbir destek almadan, Karacabey’in kanayan yarası haline gelen çöp sorunu ortadan kaldırılmış, Katı Atık Arıtma Tesisleri kesintisiz çalışan bir Karacabey vaat ediyorum. Bunlar hazır durumdaki projelerimizden bir çırpıda yapacaklarımız! Karacabey’e çağ atlatacak yatırım projelerimizi ise seçim beyannamemizde açıklayacağız. Bu arada beyannamemizde yer alması istenilen önerileri beklediğimizi söyleyebilirim.
N.Ç. -Seçilmeniz halinde ilk icraatınız ne olacak? Yolsuzluklar ve Belediyenin zararlarıyla ilgili ne yapacaksınız?
E.O. -Karacabey Belediye Başkanlığı’na seçilmem halinde, ilk icraatım, tüm siyasi partileri ziyaret etmek ve bana oy vermeyenleri de öncelikle kucaklamak olacak. Tabiî ki, Belediye’nin gelirlerini ve giderleri en ince ayrıntısına kadar incelettirmek olacak. Şaibeli dosyaları şeffaflaştırmak olacak. Yolsuzluk, usulsüzlük varsa bunların takipçisi olmak ve saçı bitmedik yetimlerin haklarını yasal yollara giderek korumak olacak. Daha sonra zaman yitirmeden, Karacabey’in içinde huzurlu yaşanılabilen, çağdaş bir kent haline getirebilmek için uzman kadrolarımızla dev yatırımlara yönelmek olacak.
N.Ç. -Seçim çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
E.O. -17 Ocak günü Cumhuriyet Alanı’ndaki parti merkezimizin açılışıyla birlikte başlayan seçim çalışmalarımız yoğun biçimde sürüyor. Anavatan Partisi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, gece gündüz demeden çalışıyor. Sivil toplum örgütleri ve esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Bu arada Karacabey’in sıkıntılarıyla ilgili notlar alıyoruz. Çok güzel ve çok ciddi bulduğumuz öneriler oluyor. Bunları seçim beyannamemizde değerlendireceğiz.
N.Ç. -Karacabey seçim havasına girdi mi? Sizce seçmen nasıl bir Başkan arıyor?
E.O. -Karacabeyli seçmenimizin, Belediye’nin 5 yıldır sürdürdüğü “Ham-Hum-Şaralop” politikalarından olacak ki, siyasi partilerimizden daha önce seçim havasına girdiğini dile getirebilirim.
Sorunuzun ikinci bölümüne gelince; seçmen öncelikle verdiği sözleri yerine getiren, yalan söylemeyen, dürüst, çalışkan, herkese eşit davranan bir Belediye Başkanı ister. Bundan daha doğalı da olamaz.
N.Ç. -Yaşınızdan dolayı seçmenlerin kafasındaki soru işaretlerine cevabınız nedir?
E.O. -Çok gülünç bir soru. “Akıl yaşta değil, baştadır” atasözünden yola çıkacak olursak, bu tür soruların, rakipler tarafından bilinçli olarak üretildiğini söyleyebilirim. Öyle ya da böyle, üstesinden gelemeyeceğim, başka bir deyimle başarıyla yerine getiremeyeceğim hiçbir göreve talip olmam. Allaha şükürler olsun ki, daha en az 10 yıl Belediye Başkanlığı yapabilecek gücü kendimde görüyorum.
N.Ç. -Karacabey’in en büyük sorunu nedir?
E.O. -Karacabey’deki en büyük sorunların başında, Belediye Başkanları tarafından verilen sözlerin yerine getirilmemesiyle birlikte ortaya çıkan toplumsal yozlaşma gelmektedir. Göz boyamaktan öteye gitmeyen, uydurma işlerle, kulağa hoş gelen laflarla, ilçemizin zenginliklerini bir avuç çıkarcıya peşkeş çekerek kendine taraftar kazanmaya çalışmak gibi sorun gelmektedir. En büyük sorun, sürekli yalan üreterek halkı kandırmaya çalışmaktır. Bunlarla birlikte en temel sorun olarak temiz içme suyu görülüyor. Şehir içindeki trafik keşmekeşliği ve yaya kaldırımlarındaki işgal durumu üzüntü vericidir. Dar gelirlinin ulaşım sorunu çözüm bekliyor. Eğitim ve sağlık sorunlarındaki tıkanıklık içler acısı durumdadır. Belediyedeki, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin durma noktasına gelmiş olması gerileme dönemine girdiğini gösteriyor. Temel sorunlarımızı, kısaca özetlemeye çalıştım. Elbette ki, bunların dışında çok daha fazla gündeme getirebileceğimiz konular söz konusudur.
N.Ç. -Siyasetten ve Belediye Başkanlığı’ndan beklentileriniz nelerdir?
E.O. -Siyaseti, halka ve yöresine hizmet sunan düşünce olarak görmek gerekir. Dolayısıyla siyasetin içinde yer almak, hiçbir beklenti içine girmeden özveriyle ve içtenlikle çalışma yapmaktır. Kısaca özetlemek gerekirse, 40 yıldır siyasetin her kademesinde yer aldım. Bugüne kadar siyasetten hiçbir beklentim olmadı. Sosyal ve ekonomik açıdan, “Siyaseti kullanayım da benim de büyük getirilerim olsun” anlayışı hiç taşımadım. 1994-2004 yılları arasında halk istediği için Belediye Başkanı oldum. Yine böyle bir taleple karşılaştığım için yeniden adaylığa soyundum. Belediye Başkanlığı’ndan dün olduğu gibi, bugün de Karacabey’e hizmet etmekten başka hiçbir beklentim yoktur.
Seçilip Belediye Başkanı olmam durumunda, maaşımı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dar gelirli aile çocuklarının eğitimine aktaracağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.