Üniversite kayıtları başladı

2015 Üniversite kayıtları dün Karacabey’de de başladı. e kayıt yaptırmak isteyenler ise 5 Ağustos’a kadar kayıt işlemine devam edebilecekler.
YGS ve LYS puanlarına göre ön lisans veya lisans programlarına yerleşecek adayların yaptığı tercih işlemlerinin açıklanmasından sonra gözler üniversite kayıt tarihlerine çevrildi. Üniversite adayları bu yıl bütün devlet üniversitelerinde yapılabilecek elektronik kayıt (e-kayıt) işlemlerini 28 Temmuz-5 Ağustos’ta gerçekleştirebilecek.
KAYITLAR 3-7 AĞUSTOS’TA
2015-2016 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.
ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ise bütün üniversitelerde, 3–7 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.
KAYIT İŞLEMLERİ
Kayıt işlemleri bütün üniversitelerde Eylül ayında yapılıyordu.YÖK, her yıl eylülde yapılan üniversite kayıt tarihlerini değiştirdi. Kayıtlar artık 3-7 Ağustos arasında yapılacak. Ek yerleştirme başvuruları da 17 Ağustos’ta başlayacak
Üniversite Kaydı İçin Gerekli Belgeler:
1.Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
2.Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge
3.Nüfus cüzdanının onaylı örneği
4.İkametgâhı ile ilgili beyanı
5.Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge
6.12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
7.Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belge
Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç listeleri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.
Yükseköğretim Kurumları, 2015-2016 öğretim yılında yükseköğretim programlarına kayıt olacak bütün adayların verecekleri belgeleri, Merkezimiz tarafından üniversitelere gönderilen fotoğraflı yerleşen adaylar listesindeki bilgilerle karşılaştırarak kontrol edecek, durumlarından kuşku duyulan adayların bilgilerini
Merkezimizden ayrıca isteyebilecektir. Kopya eylemine karışma, yerine başkasını sınava sokma ve diğer herhangi bir sahtecilik veya kural dışı durumla karşılaşıldığında, olayın üzerinden kaç yıl geçmiş olursa olsun, ilgili makamlara bilgi verilerek gerekli yasal ve idari işlemlerin yapılması istenecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.