Ümmet İftarı’na davet

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği, 30 Mayıs Çarşamba günü (yarın) Ulu Camii bahçesinde düzenleyeceği Ümmet İftarı’na tüm ilçe halkını davet etti.
Ümmet İftarı hakkında bilgi veren İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Geleneksel olarak her yıl Ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Ulu Camii bahçesinde organize ettiğimiz Ümmet İftarı’nı bu yıl 30 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştireceğiz. Karacabey’imizin tarihi Ulu Camii bahçesinde tüm halkımızla; fakir, zengin, amir, memur demeden hep birlikte ümmet şuuruyla gerçekleştireceğimiz iftarımıza tüm ilçe halkımız davetlidir. İftardan hemen sonra da yaklaşık 8 yıldır devam eden Suriye iç savaşında dul ve yetim kalan yavrularımızın sahur ve iftar sofralarına katkı ve katık olmak için hazırladığımız iki yardım tırını dualar eşliğinde hep birlikte uğurlayacağız. Yardım Tırlarımıza katkı vermeyi düşünen değerli halkımız, 65 TL bağışta bulunarak tırlardaki bir çuval unun sevabına nail olabilirler.” diye konuştu.
Arakanlılara Emir Sultan Köyü
Bursa İHH Şubesi ile birlikte Bangladeş’te Arakan’lı mültecilerin barınma ihtiyacını karşılamak adına 300 konuttan oluşan “Emir Sultan Köyü” yaptıracaklarını duyuran Karacabey İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Büyük bir alan üzerine bambudan yapılan evleriyle, okuluyla, mescidiyle, sağlık merkeziyle, derin su kuyularıyla, çöp toplama alanı ve yeşillendirmesiyle Ramazan ayında bu projenin tamamlanması hedefleniyor.
Emir Sultan Köyü; katarakt, su kuyusu ve diğer fonlarımız hakkında halkımıza doğru ve yüz yüze bilgi vermek amacıyla biri Gazi Mahallesi Ortaokul Caddesi üzerinde, diğeri de Balık Hali önünde olmak üzere ilçemizin 2 noktasında tanıtım standları kurduk.
Üç aylar ile birlikte başladığımız 3 Su Kuyusu Projesi’nde çalışmalarımız sonucu 2 su kuyusunun açılmasına Sudan’da başlandı. İnşallah Ramazan ayının sonuna kadar bir su kuyusunun daha tamamlanmasını hedefliyoruz.
Karacabey İHH Temsilciliği olarak 13 su kuyusunu tamamlamış olacağız. Allah tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Ülkemizin birliği ve bağımsızlığı daim olsun. Vatanımıza düşman olanlara Rabbim fırsat vermesin.” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.