Ulviye Matlı, Tübitak Bölge ikincisi oldu

49.Tübitak Liseler Arası Proje Yarışması kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bölge Sergisi’nde Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ulviye Matlı Fen Lisesi öğrencileri projeleriyle ilçemizi temsil etti. 2 okulda yaklaşık 1500 projeden ilk 100’e seçilerek bölge finaline katılmaya hak kazanırken, Ulviye Matlı Fen Lisesi’ne ait proje Biyoloji dalında Bölge İkinciliği’ne layık görüldü.
Tübitak Bölge Sergisi hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Her Eğitim-Öğretim yılında liseli gençler arasında bilimsel araştırma kültürünü geliştirmek amacıyla düzenlenen 49.TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışması’nda Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ulviye Matlı Fen Lisesi Bölge Sergileri’ne katılmaya hak kazanmıştı. Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide iki okulumuzda ilçemizi temsil etmiştir.
Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Emircan Alemin ve Burak Bilgin öğrencilerimiz Danışman Öğretmenleri Kemal Gündoğdu önderliğinde Tarih Dalı’nda hazırladıkları “Ülkemizdeki Uzay Çalışmalarının İlk Örneği –Bandırma Füze Kulübü Ve Faaliyetleri” adlı proje ile sergide ilçemizi temsil etmiştir.
Ulviye Matlı Fen Lisesi öğrencilerinden de Çağatay Şahin, Danışman Öğretmeni Mübeccel Aka öncülüğünde Biyoloji Dalı’nda; “Angelica Sylvestris (Yabani Melek Otu) Ve Delphinium Staphisagria (Entele Otu) Bitkilerinin Farklı İnsan Kanser Hücre Soyları Üzerindeki Sitotoksik Etkilerinin Araştırılması” projesiyle bölge sergisinde yer almıştır.
Yaklaşık 1500 projeden ilk 100’e seçilen 2 okulumuzun projeleri bölge finaline katılmaya hak kazanmıştır. Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda ise, Ulviye Matlı Fen Lisesi’ne ait proje Biyoloji dalında Bölge İkincisi olmaya hak kazanmıştır.
Tübitak Bölge Sergisi’nde başta Bölge İkincisi olan Ulviye Matlı Fen Lisesi olmak üzere sergiye katılmaya hak kazanan Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve her iki okulumuzdaki yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.