Ulusal kavramlarımız ayaklar altında

Zafer Bayramı'nın “yasa gereği” ve “formalite icabı” kutlandığını vurgulayan vatandaşlar, Türk milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferin “değerinde” kutlanmamasını eleştirdi.

Zafer Bayramı'nın “bayram gibi” kutlandığı dönemlerde 26-30 Ağustos tarihleri arasının değişik etkinliklerle “Zafer Haftası” olarak kutlandığını hatırlatan vatandaşlar, ulusal kavramlarımızın ayaklar altına alındığını kaydetti.

Zafer Bayramı'nın buruk kutlanmasından yakınan vatandaşlar, iktidar partisi AKP'yi eleştirdi. Bayramların “bayram gibi” kutlanmasının gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, “Ulusal kavramlarımız unutturulmaya çalışılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı artık ne yazık ki yasa gereği formalite icabı kutlanıyor.

Ulusal kavramlarımız ayaklar altına alınmadan önce 26-30 Ağustos tarihleri arası, değişik etkinliklerle Zafer Haftası olarak kutlanırdı. Milli mücadele nedir? Kurtuluş savaşı nedir? Topraklarımız düşmanlardan nasıl temizlendi? Ulusal kahramanlarımız kimlerdir? Emperyalist ülkeleri nasıl yendik? Bağımsızlığımızı nasıl elde ettik? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hangi şartlar altında kurduk? Hafta boyunca bunlar anlatılırdı. Genç kuşaklara ulusal bilinç aşılanırdı. Şimdi ise ulusalcılık suç kabul edildi. Türk milliyetçiliği ayaklar altına alındı. Türk milleti ve Türk ulusu sözcükleri yasaklı hale geldi. 91 yıl önce ülkemizi yönetenler, düşmanları topraklarımızdan temizlemek için emperyalist devletlere karşı savaşmışlardı. Bugün ise ülkemizi yönetenler, emperyalist devletlerle el ele, kol kola…” şeklinde eleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.