ULUSAL BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE GERÇEKLERİ

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Ülkemizin en çok dışsatım yaptığı ülkeler; Rusya,Almanya,Çin,İran,Azerbaycan, Kazakistan.
Ülkemiz enerji kaynaklarının (petrol-doğalgaz) çoğunluğunu dış alımla nereden sağlıyor; Rusya, İran, Azerbaycan.
Ülkemizi de yıllardır kana bulayan dinci-bölücü terör örgütlerinden hangi ülkeler zarar görüyor? Suriye, Irak, İran, Rusya, Çin, Afganistan, Pakistan.
Peki bu dinci-bölücü terör örgütlerini yaratan, besleyen,silah veren kim? ABD-İsrail-Suudi Arabistan.
Gerek ekonomik gerek enerji gerek güvenlik anlamında Ülkemizin yeri bu gerçekler, veriler ve belgeler ışığında neresi olmalıdır? Asya-Avrasya.
. . . . . . .
Geçtiğimiz hafta Cumhur İttifakı’nın ortağı Devlet Bahçeli kamuoyunun gündeminde Milli Hükümet ya da Türkiye İttifakı ya da Milli Mutabakat Hükümeti olarak anılan, sözü geçen ve kabul görürlüğü gün geçtikçe artan ve somutlaşan bu gerçeğe karşı şu sözü söyledi. “Türkiye’nin Cumhur İttifakından başka ittifaka ihtiyacı yoktur”. Acaba öyle mi? Yakıcı gerçekler yani borçlanma ekonomisinin iflası ve komşularla bir türlü tam sağlanamayan ilişkiler yüzünden terör gerçeği buna uyuyor mu?
Ne yazık ki, Sayın Bahçeli görmediği, göremediği ya da görmek istemediği doğru ve gerçeklerden uzak bu talihsiz açıklamasıyla Türkiye Cumhuriyetinin zaman yitirmesine neden olabileceğini fark etmemektedir.
Cumhur İttifakının iki ortağının Borçlanma Ekonomici altyapısı ile Millet İttifakının Chp’sinin Borçlanma Ekonomici altyapısı birbiriyle uyuşmaktadır, daha da ötesi aynıdır. İki basit örnek verelim. Ekonomiden sorumlu Bakan şu an nerede? ABD’de. Ne arıyor? Borcu borçla kapatacak, borç arıyor! Chp Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi hangi açıklamayı yaptı.”Türkiye’nin içinde olduğu ekonomik çıkmazı AB ve ABD ile çözeceğiz “. Yani şu an Bakan Damadın yapmaya çalıştığını yapacağını söyledi. Hiçbir baskı ve siyasi düşüncenin karşı koyamayacağı bir hızla Türkiye Avrasya’da yerini alıyor, alacak. Tüm dünyanın bildiği ve kabullendiği bu gerçeği kabullenmek istemeyenler; ABD-İsrail-İngiltere ve bizim Emperyalist Batı tutkunu solcumsutraklar, Hdpliler, Pkklılar, fetöcüler ve sosyal demokrasiciler!
Hızla yer almaya devam ettiğimiz Avrasya Birliğindeki ülkelerin kaygıyla yaklaşmasını sağlayan etkenler neler? Akp’nin içindeki İhvancı düşünce, Laiklik karşıtlığı, Cumhuriyet ile hesaplaşma düşüncesi. Ulusal güçlerce yani Milli Demokratik Devrim savunucuları siyasi düşünce ile askeri ve sivil Ulusal Güçlerce 2015’ten bu yana Akp’nin içindeki bu düşünceler törpülense de kalıntıları var. Mhp’nin kurulduğu günden bu yana Nato’ya olan göbek bağı ve ABD’yi ısrarla hala müttefik görmesi bu kaygıların diğer etkenlerinden. Chp’nin 1980 Amerikancı darbe sonrası geçirtildiği Ulusal ve Kemalist düşünceyi terk edişi, Nato, AB ve ABD ile birlikte hareket etmesi ve ısrarla Ulusal Çıkarlarımızı dikkate almadan izlediği politikada Avrasya’daki ortaklarımızın kaygılarından. Esad’a olan mezhepsel ayrımcılığı nedeniyle Akp Suriye ile ilişki kurmakta zorlanırken ve kurmamaya çabalarken neler yitirdik ve neler yitireceğiz? Chp’nin Suriye’de “çözümü ABD ve AB planlarında” görmesi de bu kaygılardan biri.
Türkiye’nin güncel sorunları yerine Partili Cumhurbaşkanı da, ortağı da, muhalefeti de gerçeklerden ve Türkiye’nin Ulusal çıkarlarından uzak gündelik siyasetlerle halkı oyalıyor!
ABD-İsrail-Yunanistan-Rum Kesimi ortak tatbikat yaptı. Akp basiretsizlik içinde, Chp’nin gıkı çıkmıyor. ABD-İsrail-Mısır-Yunanistan -Rum Kesimi karasularımızda doğalgaz arıyor. Akp basiretsizlik içinde, Chp’nin gıkı çıkmıyor. Batı yani AB işçi haklarının budanması için baskı yapıyor. Kıdem tazminatını kaldırın, BES’i besleyin. Akp tam bir basiretsizlik içinde yasa değiştirmeye çalışıyor. Chp, bölücü terör örgütünü savunan Hdp, AB fonlarından beslenen sözde Sivil Toplum Kuruluşları ile İŞÇİ BAYRAMI kutluyor. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu ağzından bir bakla çıkarıyor! “Geriye dönük hak arama süresi indirilsin”. Partili Cumhurbaşkanı “Burası bunu konuşmanın yeri değil, toplanır müzakere edilir” diyor. Sözüm ona İşçi Bayramını kutlayan, hak-hukuk-adalet diye bağıran Chp’den tık yok. Seçimlerde batıda kendilerini destekleyen terör örgütü savunucusu Hdp’den de tık yok. Çünkü; onun görevi Türkiye’nin bölünmesi!
Akp güç yitirdi, yitiriyor, yitirecek,ülkeyi yönetemiyor. Chp’de onun kuyruğunda, hala ABD ve AB’den destek alarak Türkiye’yi yönetebileceğini zannediyor. Akp yönetebildi mi? Siz değil misiniz, Akp satıp savuruyor diyen? O halde Akp’ye satın, peşkeş çekin diyen ABD ve AB’ye nasıl güvenebiliyor sunuz?
Bir güvencemiz var. Reddettiğiniz Altı Ok. “Yeniden yorumlanmalı” dediğiniz Altı Ok. Akp’nin de, Mhp’nin de, Chp’nin de kurulacak Milli Hükümette “OLMAZSA OLMAZI” ALTI OK’tur. Başka da çözüm yolu yoktur. Var denilen yollar emperyalizme, kapitalizme, ABD’ye, AB’ye, İsrail’e, İngiltere ‘ye PİYONLUKTUR.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.