Uluabatlı Hasan, Bursa’nın şehididir!

HAS Partililer, heykel ve çevresindeki bakımsızlığa dikkat çekti:

Bursa-Balıkesir yolu üzerinde bulunan Uluabat Köyü'ne giderek incelemelerde bulunan Has Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, heykel ve çevresinin bakımsızlığına işaret ederek, “Tarihe mal olmuş bir değere böyle mi kıymet gösteriyoruz?” diye sorguladı.

Heykel ve çevresinin çöp ve kamyon yığını olduğunu belirten Mollasalih, “Uluabatlı Hasan atamız, büyüğümüz ve değerimizdir. Kanının son damlasına kadar savaşıp şehadet mertebesine erişen ve Peygamber'in övgüsüne mazhar olan bir kahramanın hayatının neslimize, gençlerimize, çocuklarımıza aktarılması, örnek sunulması gerekirken bir heykelini dikip bakımsızlığa terk edemeyiz” dedi.

Uluabatlı Hasan'ın, “Fetih 1453” filmi ile yeniden hafızalarda tazelendiğini ifade eden Mollasalih, “Uluabatlı Hasan, Bursa'nın şehididir. Şehidimize sahip çıkmalıyız. Bunun için heykeli çevresindeki kötü halin derhal düzeltilmesi ve karayolu sebebiyle işlek bir yol üzerinde bulunan Uluabat Köyü'nde Uluabatlı Hasan anısına bir müze kurulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Öncelikle bir çevre düzenlemesi gerektiğini kaydeden Mollasalih, sözlerini şöyle sürdürdü; “Heykelin etrafı çöplüğe dönmüş, kamyonlar park yeri sorunu sebebiyle heykeli istila etmiş ve Bursa istikametinden gelenler refüjden karşıya geçmekte zorlanıyor. Tüm bunlar için yetkililer derhal buraya gelerek incelemede bulunmalı ve Uluabatlı Hasan'a yaraşır bir müze kurularak çevre koşulları iyileştirilmelidir. Böylece gençlerimizi, çocuklarımızı getirip nasihat edebileceğimiz bir tarih müzesine kavuşmuş olur, Uluabatlı Hasan'ın örnek hayatını ve mücadelesini gelecek nesillerimize daha iyi anlatabiliriz.”

Has Partililer incelemenin ardından etraftaki çöpleri toplayarak talep ve tekliflerini Karacabey Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne ileteceklerini açıkladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.