Kutsal emanetler Bursa’da

Balıkesir – Bursa sınırı olan Dağkadı köyü mevkiinde düzenlenen törene, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Bandırma Garnizon Komutanı Vekili Hava Albay Zeynel Yıldırım, Karacabey Garnizon Komutan Vekili Teğmen İsmail Hakkı Ekiz, Bandırma Emniyet Müdürü Abdülkadir Cılman, Karacabey Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, çok sayıda askeri ve mülki erkan katıldı.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ve Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban birer konuşma yaparken, okunan şiirler ve halk oyunları ekiplerinin yaptıkları gösterilerin ardından Bandırmalı atletler, toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetleri öperek Karacabey Kaymakamı Balaban'a teslim etti. Kutsal emanetleri öperek alan Kaymakam Balaban da daha sonra bunları Bursalı atletlere verdi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, şehitlere rahmet dilerken, “Bizi millet yapan değerler vardır. Bunlar manevi duygularımızdır. İmandır, aşktır. Bu duygularla bir aradayız. Atalarımız bu topraklar için canını verdi. Çünkü hürriyet en büyük haktır. Bugün hür şekilde yaşıyorsa, atalarımıza borçluyuz” dedi.

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ise, geçmişte atalarımızın gösterdiği kahramanlık ve kazanılan değerlere Atatürk gençliğinin sahip çıkmasını istedi. Balaban, “Tarihimizdeki şanlı destanı hatırlarken, gönüllerimizdeki ülke aşkını tazeliyoruz. Vatan için el ele verdiğimizde neler yapabileceğimizi biliyoruz. Elimizdeki yüce emaneti geleceğe taşımalıyız. Bağımsız topraklarımıza kolay sahip çıkılmadığının bilincinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.