Uluabatlı Hasan anıldı

İstanbul’un fethi sırasında surlara Türk bayrağını dikerken şehit olan Uluabatlı Hasan, fethin 562′inci yıldönümünde memleketi Uluabat Mahallesi’nde anıldı. Anma etkinlikleri çerçevesinde ilki gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri ise renkli görüntülere sahne oldu.
Uluabat Mahallesi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, milletvekilleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ata sporu güreşin canlandırılması adına ilke imza atılan müsabakaların gurur verici olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kendi değerlerimize yeniden dönmeliyiz” dedi.
Ulubatlı Hasan’ın, cesareti ve mertliğiyle Fatih Sultan Mehmet’in cesur ordusunun sembol kişisi olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, Osmanlı Devleti’nin bu özelliklerinin, kültürünün gelecek nesillere taşınması gerektiğini vurguladı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, geleceğe emin adımlarla yürümenin yolunun fetih ruhuna sahip çıkmaktan geçtiğini vurguladı.
Folklor gösterisi ve mehter konserinin ardından yağlı pehlivan müsabakalarına geçildi. Müsabakalarda 300 güreşçinin kıyasıya mücadelesi büyük ilgi gördü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.