Uluabat Muhtarı, Süt Kalesi iddialarını yalanladı

Karacabey Uluabat Mahallesi Muhtarı Şevket Aşnı, tarihi kalenin kalıntılarından sızan ve süt olduğu iddia edilen sıvının “kireçli su” olduğunu söyledi.
Uluabat Muhtarı Şevket Aşnı, son günlerde ulusal medyada geniş yer bulan Süt Kalesi kalıntılarından, cuma günleri süt aktığı, bu sütün birçok hastalığa iyi geldiği ile ilgili iddiaları yalanladı.
Söz konusu sıvının süt zannedildiğini belirten Şevket Aşnı, “Bu mekanın her derde deva olduğu tamamen gerçek dışıdır. Ben de zaman zaman konuşma güçlüğü çeken bir insanım. Öyle olsaydı kendime çare bulurdum. Tüm halkımızdan özür diliyoruz. Konunun bu şekilde çarpıtılması ve insanların duygularının istismar edilmesinden dolayı üzgünüz. Oysa Uluabatlı Hasan’ın şanı buraya yeter. Bilgimiz dışında yanlış bir gelişme yaşatılıyor. Uluabat’ta böyle bir efsane uydurulup Karacabey’e, Bursa’ya ve mahallemize fayda değil tam tersine zarar verildiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından buraya insanların bu amaçla gelmesi bizi üzüyor. Yoksa başımızın üzerine yerleri var.
Özellikle yağışların ardından kalenin tavanından kireçli su sızıyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne müracaat ederek suyun incelenmesini, konunun açıklığa kavuşturulmasını istedik ancak bizden yarım litre su istendi.
Bu kadar suyun toplanması son derece güç” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.