Ülkü Ocakları’ndan kan bağışı

Karacabey Ülkü Ocakları dün örnek bir davranışa imza atarak kan verdi. Kızılay Kan Merkezi'ndeki kampanyanın bugün de devam edeceği bildirildi.
    Karacabey Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Dursun ve MHP İlçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı kan bağışına ilgi yoğundu.
    Kan bağışının hayat kurtardığına dikkat çeken Karacabey Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Dursun, kan bağışının hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemli olduğunu söyledi.
Dursun, “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.
Yaşamları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hastalar, duyarlı insanların kan bağışınızı bekliyor. Yeni doğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler kan bekliyor. Ağır böbrek hastalarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için kan ve kan ürünlerine ihtiyaçları var. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bir gün siz de kan ve ürünlerine gereksinim duyabilirsiniz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.