Çiftçilerimize topraklarının bedelleri verilecek!

Karacabey'de önceki gün Kaymakam Ahmet Yurtseven'i ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Önder Matlı, “Toplulaştırma” konusunda kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini belirterek, “Söz konusu köylerde yapılacak toplulaştırmasında çiftçilerimize bedelleri ne ise verilecektir” dedi.
    Konuyla ilgili bizzat Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le görüştüğünü dile getiren Matlı, Karacabey'de bazı çevrelerin vatandaşı yanlış yönlendirdiğini söyledi.
    Toplulaştırma uygulamasının Otoyol'la bir ilgisinin olmadığına dikkat çeken Matlı, “Otoyol ayrı, toplulaştırma ayrı bir hizmet. Yani toplulaştırmanın Otoyol ile bir ilgisi yok. Yalnızca bu iki önemli hizmetin eş zamanlı yapılacak olması yanlış anlaşılmalara neden oldu. Açıkçası bu iki hizmetin eş zamanlı ilçemizde yapılacak olması büyük bir şanstır” dedi.
    Matlı, “Vatandaşlarımızın hayrına yapılacak olan hizmetleri yanlış yorumlamaya ve kamuoyunu farklı yönlendirmeye gerek yok. Burada önemli olan iki büyük hizmetin eş güdümlü yapılacak olması. Yani toplulaştırmanın Otoyol'la bir ilgisi yok. Kimseye bu hizmetler nedeniyle rant sağlanmıyor. Topraklar peşkeşlenmiyor ya da gasp edilmiyor.
Burası hukuk devletidir. Hükümetin kanun dışında bir uygulamaya gitmesi mümkün değildir. Tarımın daha iyi yapılabilmesi için hükümetimiz uğraş veriyor. Ayrıca söz konusu  uygulama ile çiftçilerimize topraklarının bedelleri ne ise verilecektir. Kimsenin hakkı yenilmeyecektir. Vatandaşlarımız rahat olsun. Yanlış yönlendirmelere kulak asmasın” diye konuştu.
Matlı son olarak da, konuyla ilgili önümüzdeki Cuma günü Ankara'da Büyükşehir yasasını da içine Tarım Reformu ve Otoyolla ilgili geniş çaplı bir toplantı düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.