Ülkeyi perişan ettiniz!

CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş’tan AK Parti’ye eleştiri yağmuru:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanı Orhan Karabaş, AK Parti’nin 7 yılda Türkiye’ye kan ağlattığını ileri sürdü.
            AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun geçtiğimiz günlerde ülke gündemi ve CHP’ye yönelik açıklamalarına yanıt veren İlçe Başkanı Orhan Karabaş, durumu hayretle karşıladığını ifade etti.
            “CHP olarak halkımızın sorunlarını gündeme getirmekle hata mı yapıyoruz?” diyen İlçe Başkanı Orhan Karabaş, tüm köyleri ziyaret ederek sıkıntıları gündeme taşıdıklarını dile getirildi.
            Tophisar ve çevre köyleri ziyaretlerinde CHP Milletvekili Kemal Demirel’in köy yollarıyla ilgili T.B.M.M. verdiği soru önergesine değinen Karabaş, konuyu vatandaşlarla paylaşmak istediklerini söyledi.
            Karabaş, “Sayın Ali Koyuncu’nun dediği gibi köy yollarını ‘CHP yapıyor, AKP yapmıyor’ demedik. Bu gayri ciddi bir konuşmadır. Doğru değildir. Doğrular konuşulsun. Çiftçi ve köylümüz perişan durumdadır. Ülkemizde üreten kesim cezalandırılmaktadır” dedi.
            Devlet Hastanesi’ndeki uzman doktor sıkıntısına da değinen Karabaş, “Hastanedeki sıkıntılar yalan mı? Sorunları çözümleyecek ben değilim. Yürütmenin başında olanlar bu sıkıntılara çare aramalı, bahane üretmemelidir” diye konuştu.
            AK Parti’nin 7 yıllık iktidarında Türk tarımını 50 yıl geriye götürdüğünü vurgulayan CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş şunları söyledi;
            “Köylümüz dedesinden 50 yıl önce kalan tarlasını, bağını, bahçesini ve evini satılığa çıkarmıştır. İcra daireleri tıka basa dosyalar ile doludur. Türkiye’de tarım sanayi 10 yıldır krizin içinde bulunmaktadır. AKP hükümeti, krizin en derinden hissedildiği dönemde tarım bütçesini yüzde 10 azaltarak 4.9 milyar TL’ye çekti. 2 yılda çiftçinin kredi kullanımı yüzde 67 arttı. 2007 yılında çiftçilerin 10 milyar 576 milyon TL kredi borcu varken, bu oran 2008’de yüzde 31.3 artarak 14 milyar TL’ye çıkmıştır. Bu borcu çiftçi nasıl ödeyecek bilen varsa söylesin.
            Buğday hasadında verim beklenenin altında gerçekleşti. Piyasalar oldukça durağan seyrediyor. T.B.M.M.’nin 50 kuruş açıkladığı buğday fiyatları beklenenin çok altında kaldı. Müdahale etkin olmadığı için piyasada 42 ile 43 kuruş olarak satılmaktadır. Hükümet derhal çiftçinin sorunlarına el atmalıdır. TMO, ektin bir şekilde devreye sokulmalıdır.
            Tarım işleme rejimi kapsamında ithalat yapılmasına izin verilmemelidir. Tarımsal girdilerin (Elektrik, gübre, mazot, ilaç) tam alınan KDV yüzde 1’e indirilmelidir. Mazottan alınan ÖTV derhal kaldırılmalıdır.
            Çiftçimiz, devletten günü birlik sadaka gibi verilen desteklemelerden çok, kalıcı fiyat istikrarlılığı ve piyasa düzeninin oluşturulmasını bekliyor. Kalite standartları oluşturularak çiftçiye ürün başına fiyat istikrarı sağlayacağı güvencesi verilirse, gelecek yıllara güvenle bakması sağlanacaktır. Çiftçi ürettiğinden para kazanacağına inanırsa artış sağlanacak, dolayısıyla her yıl ürün bazındaki günü birlik desteklemelere gerek duyulmayacaktır.
            CHP iktidarında çiftçimize, köylümüze sahip çıkacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kalkınmayı mutlaka tarımdan başlatacağız. Biz Karacabey’e her türlü hizmet verenin, bir çivi çakanın arkasındayız. Halkımızın huzuru ve rahatı için sorunları gündeme taşımaya devam edeceğiz. İktidar partisi de doğal olarak bunlara çözüm bulmalıdır. AKP’den öğreneceğimiz bir şey yok. 7 yıllık AKP iktidarında ülkenin ne hale getirildiği ortadadır. 1945 ‘ten bu yana hiç bir dönemde yüzde 13.8 küçülme görülmedi. Bunları mı öğreneceğiz? Siyasi anlamda polemiklere girmek istemiyoruz. Bizler nasıl daha güzel, daha mutlu bir Karacabey yaratacağız, onun peşindeyiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.