Yaşamı 300 Bin’e bağlı

Devlet Baba nerede ve ne iş yapar?

*Kaderin cilvesine bakın ki, 5 yaşındaki minik Muhammet Ali, ilik nakli yapılmaması durumunda ölecek.

*Buyük bir çaresizlik yaşayan Meral Ailesi, umutlarını yitirmemeye çalışıyor ve “Devlet Baba”yı arıyor!

Karacabey Gazi Mahallesi, 98 Sokak No:23’te oturan Ayşe ve Mustafa Meral’in biricik oğulları Muhammet Ali, ilik nakli bulunmadığı takdirde yaşamını yitirecek.

            İçler acısı durum karşısında çaresiz kalan Meral Ailesi, yardım bekliyor. Ancak, yaşaması için İsrail’e gitmesi gereken Muhammet Ali’nin tedavi masrafları için 300 bin TL’ye ihtiyaç duyuluyor. Bu da olmayınca, Meral ailesi açmazlar içinde kıvranıyor.

            Muhammet Ali’nin sokağa çıkıp, arkadaşlarıyla oyun oynayamadığına dikkat çeken anne Ayşe Meral, sürekli gözetim halinde olduklarını ve küçük bir sarsıntıda bile yavrularının beyin kanamasından ölme ihtimali bulunmasından yakındı.

            Muhammet Ali’ye yardım elini uzatmak isteyenlerin Karacabey Ziraat Bankası’ndaki 52642111-5001 hesap numarasından destek verebilecekleri belirtildi.

            Henüz 5 aylıkken Muhammet Ali’nin aniden ateşlenmesi ve burnunun kanaması üzerine İstanbul Kartal’daki Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğünü anlatan 26 yaşındaki anne Ayşe Meral, 1 yıl süresince hastalığıyla ilgili sonuç alınamadığını belirtti.

            Daha sonra Hacettepe Tıp Fakültesi’ne gittiklerini ifade eden Ayşe Meral, burada ilik araştırılması yapıldığını söyledi. 

            Muhammet Ali’nin 2 yaşına geldiğinde, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi olmaya başladığını dile getiren Ayşe Meral, hastalığın “Aplastik Anemi (Kemik İliği Yetmezliği)” olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

            Trabzon’da 1 yıl boyunca ilaç tedavisi yapıldığını belirten anne Ayşe Meral, doktorların Muhammet Ali’nin yaşaması için mutlaka ilik nakli yapılması gerektiğini söylediğini ancak, kök hücrenin bir türlü bulunamadığı dile getirdi.

            Kardeşten yapılan ilik naklinin daha uygun olduğu belirtilmesi üzerine Meral ailesinin oğullarının yaşaması için yeni bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdikleri öğrenildi. Kısa süre sonra Sibel ismini verdikleri dünya tatlısı bir kız çocukları oldu, ancak yeni bebeklerine yapılan tahliller de doku uyumu sağlanamadığı belirtildi.

            Şehir şehir, hastane hastane dolaşan çaresiz aile, bir taraftan Muhammet Ali’nin yaşaması için boğuşurken diğer taraftan da rutubetli evde kirada maddi sıkıntılarla zor günler geçiriyor.

            Kan değerleri düştükçe yaşaması zor hale gelen Muhammet Ali’nin İsrail’de tedavi olması gerekiyor. İsrail’de ilik naklinin yapılabildiğini belirten Meral Ailesi, çaresizlik içinde kahroluyor.

            Yardımseverlerden destek bekleyen Meral Ailesi, 300 bin TL’yi bulamadıkları takdirde biricik oğulları Muhammet Ali’yi kaybetme korkusuyla acı çekiyor.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.