“Ülkemize sahip çıkıyoruz”

Karacabey’in tecrübeli Makine Mühendisi ve As Doruk Mühendislik Ltd. Şti’nin sahibi Hüsnü Doğruoğlu geçen hafta üyesi olduğu ve geçmiş yıllarda çeşitli komisyonlarında görev aldığı Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.
Makine Mühendisleri Odası’ndan almış olduğu, SMM Belgesinin ve Uzmanlık Sertifikalarının 2017 yılı vizelerini de yaptırdığını ve MMO’nun 2017 yılı eğitim programını incelediğini, yeni açılan eğitimlere katılabilmek için Eğitim Departmanı Sorumlusu ve Eğitim Uzmanları ile görüştüğünü de aktaran Doğruoğlu; ayrıca aynı gün MMO Bursa Şubesinin “ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ” standının açılışına da katıldığını söyledi.
“ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ” standının açılışında konuşan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart; Mühendislerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu güne kadar, üretim ve istihdamın oluşturulması ve geliştirilmesi için, fabrikaların kurulması, teknolojik gelişimlerin takibi ve ülkemize adaptasyonu, barajların, köprülerin, kara, deniz, demir ve hava yollarının ve araçlarının yapımı, bakımı, maden ocaklarının, santrallerin, sanayi bölgelerinin, tarım araç ve gereçleri ile otomotiv, iletişim, inşaat vb. işlerin mühendisler tarafından yapıldığını hatırlattı.
Cumhuriyet tarihine bakıldığında, mühendislerin bilgi birikimleri ile siyasette de başarılı oldukları vurgulandı. Ayrıca, Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış çok sayı da Mühendis olduğu belirtildi.
Fakat, öngörüsüz, plansız ve projesiz yapılan çalışmalar ile tecrübesiz ve liyakatsiz yöneticilerin sayesinde bu günlere gelindiğini söyleyen Mart, üretimin düşmesi, işsizliğin ve girdi maliyetlerinin her gün artması, eğitim sistemindeki belirsizliklerin ülkemizi bu duruma getirdiğini, işsiz üniversite mezunlarının iş bulamadığı ve yeni mezun işsiz meslektaşlarımızın sayısının çığ gibi arttığını da söyledi.
MMO’nun 62. Kuruluş yılında “ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ” standında; Makine Mühendisleri Odası; Ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, bütün birikimlerini Ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, çağdaşlaşması, kalkınması, hakça bölüşüm, barış, demokratikleşme ve laik Cumhuriyet değerlerinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde; SEFERBER ETMEKTİR” yazısı yer aldı.
MHP Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Makine Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu günün anısına, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Yönetim kurulu üyesi Ferudun Tetik ve Denetleme Kurulu Üyesi Fikret Çaral ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.