Ülkemiz oyalanıyor!

Saadet Partisi Karacabey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Çavdarlı, 73 gündür devam eden koalisyon sürecinin ülke ekonomisine verdiği zararı ve gündemi değerlendiren bir basın açıklaması yaptı.
Çavdarlı, 7 Haziran 2015′te 2.66 TL olan dolar kurunun ülke yönetimindeki belirsizlik nedeniyle bugün 3 TL’yi geçtiğine dikkat çekerek, 73 günlük koalisyon tiyatrosunun millete maliyetinin eski parayla 96 katrilyon olduğunu kaydetti. Çavdarlı, “73 günde milletin sırtına 96 katrilyon ek yük getiren bu iktidar memur maaşları söz konusu olunca ‘yüzde 4′ten fazla veremeyiz’ diyor. Ülke, tarihinin en pahalı tiyatrosunu seyrediyor. Yazıktır, günahtır.” dedi.
“73 gün sonra geldiğimiz nokta nedir?” diye sorgulayan Çavdarlı, “Tek kelimeyle özetleyecek olursak koskoca bir HİÇ! Sıfıra sıfır elde var sıfır. İktidar ve muhalefet partileri orta oyunu oynuyorlar. Kavuklu ile Pişekâr misali laf kalabalığı yaparak tam 73 gündür milleti oyaladılar. Milletin canı yanarken, her gün bir ocak sönerken, şehit haberleri peşpeşe gelirken, “istikşafi” görüşmelerle milleti kandırmaya çalışıyorlar.” diyerek, koskoca bir ülkenin bu şekilde oyalanmasına tepki gösterdi.
Milli Görüş’ün yer almadığı bir Meclis’in ülkenin hiçbir temel sorununu çözemeyeceğini vurgulayan Çavdarlı, 7 Haziran seçimlerinin üzerinden geçen 73 günde ülkenin getirildiği noktayı değerlendirerek, “İktidar ve muhalefet partileri orta oyunu ile koalisyon tiyatrosu oynuyorlar.” dedi. Çavdarlı, “İktidar ve muhalefet partilerinin 73 gündür oynadığı bu koalisyon tiyatrosunun ülkeye maliyeti en az 96 milyar liradır. Türkiye’nin sırtındaki asıl yük, milletin derdini değil, kendi siyasi rantını düşünen Meclis’teki partilerdir. Ülkede kan gövdeyi götürürken, koalisyonculuk oynamaktır.” diyerek, dört partiye de sert tepki gösterdi.
Çavdarlı, memur maaşlarına yapılması düşünülen zamlarla ilgili olarak da şunları söyledi: “Memur ne istiyor, yüzde 8. Hepsi bu. Bundan daha makul bir talep olabilir mi? Bize Refah-Yol hükümetinde, işçi sendikaları yüzde 30 teklifle gelmişlerdi. Allah rahmet eylesin Erbakan Hocamız, gelen teklife baktı ve geri verdi; ‘Gidin bunu düzeltin. Biz size yüzde 50 vereceğiz’ dedi. Peki, bunlar ne diyor? ‘Efendim memura yüzde 4′ten fazla veremeyiz.’ Niye? ‘İşte ekonomiye şu kadar ek yük getiriyor.’ ‘Efendim asgari ücreti 1.500 lira yapamayız.’ Niye? ‘Ekonomiye şu kadar yük getiriyor.’ ‘Emekliye iki maaş ikramiye veremeyiz.’ Niye? ‘Ekonomiye yük getiriyor.’ Türkiye’nin sırtındaki asıl yük milletin derdini değil, kendi siyasi rantını düşünen Meclis’teki partilerdir.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Ülkede sistem değişmiştir’ şeklindeki tartışma doğuran açıklamalarına da değinen Çavdarlı, “Böylesine kırılgan ve hassas bir dönemde yapılması gereken, ülkeyi daha fazla germek değil, içeride ekonomiyi düzeltmek, üretken hale getirmek, dışarıda ise komşularla barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bu konuda da en büyük görev ve sorumluluk Cumhurbaşkanı’na aittir. Cumhurbaşkanı’nın seçim şekli değişmiştir ama görev, yetki ve sorumluluğunda hiçbir değişiklik olmamıştır. Bir hukuk devletinde ‘fiili yetkiden’ söz edilemez.” dedi.
Sorunları çözme vaadiyle milletten oy isteyenlerin, tam tersine, sorunların kaynağı haline geldiklerine işaret eden Çavdarlı, “Bugün terörün azdığı, Güneydoğu illerimizde çatışmaların dayanılamaz hale getirildiği, yer yer bağımsızlık ve özerlik ilan edildiği bir dönemde de işçinin, memurun, esnafın bunaldığı bir dönemde tek çare Milli Görüş’tür. Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’dir.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.