150 yıllık kilise Karacabey’e değer katacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ortaya çıkarılması noktasında imzasını attığı çalışmalara, Karacabey Karakoca Köyü’ndeki Rum kilisesi restorasyonu ile yepyeni bir halka daha ekleniyor.
Bursa’yı tüm yönleriyle geleceğe taşıyan hizmetleri bir bir gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Karacabey Karakoca Köyü’nde bulunan Rum kilisesinde incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın kültür ve medeniyet izlerini gün yüzüne çıkarılması konusunda yoğun faaliyette olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Bursa’da 8500 yıl geçmişe uzanan tüm medeniyetlerin izleri birer birer ortaya çıkarılıyor. Bursa merkezinde restore edilmedik anıtsal yapı kalmadı ve bu çalışmalar sonucunda da Bursa, artık UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bir evrensel değer” dedi.
Başkan Altepe, Bursa merkezinde yapılan restorasyon, rekonstrüksiyon ve işlevlendirme çalışmalarının Büyükşehir’e yeni bağlanan 10 ilçede de başlatıldığını söyledi.
“Projeler hazırlanıyor”
Tüm ilçelerdeki tarihi eserleri ayağa kaldırdıklarını anlatan Başkan Altepe, “Bursa’daki tüm tarihi güzellikler, özellikle inanç turizmi ve turizmin gelişmesi açısından bizim için önemli değerler… Karacabey Karakoca Köyü de eski bir Rum bölgesi. Özellikle yaklaşık 150 yıl öncesine kadar burası Rumların yoğun olduğu bir bölgeydi. Bu kilise de 150 yıl öncesine kadar aktif olan bir kilise ve artık sadece duvarları kalmış. Bu kilisenin restorasyonu için de projeler hazırlanıyor. Bir an önce restorasyon gerçekleştirilecek” diye konuştu.
Başkan Altepe, kilisenin restorasyonunun ardından köyün yabancı ziyaretçilerinin de ilgisini çekeceğini ifade ederek, “Kilise restore edilip işlevlendirilerek sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılabilecek. 150 yıllık kilise restorasyonuyla Karakoca köyü ve Karacabey’e değer katacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.