“Uğur Mumcu’nun emaneti emin ellerde!”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, Türk basınının duayen ismi Uğur Mumcu’nun katledilişinin 26. yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.
Türk basınının duayen ismi Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmişti.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz, geride kalan ve mücadeleye devam eden için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay. Işığın gün yüzüne çıkaracağı karanlık işlerden, kapalı kapılar ardında yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler hep korkmuştur. Tarih boyunca aydınlardan, aydınlatanlardan. Çünkü korkar yarınlarımızı çalanlar. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini karartanlar. Uğur Mumcu, onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak, Atatürk gibi, egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti. Faili meçhul siyasi cinayetlerle yaşamdan kopartılmış aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak için, hafızalardan silinmesine engel olmalıyız. Toplumsal belleğimizi diri tutmak için, gerçekler ortaya çıksın, kimler incinecekse incinsin. Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz bu değerli insanlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.
Emperyalizm ve yerli işbirlikçilerinin ülkemizi BOP’ a hazırlama ve bugünlere taşıma planının en önemli eylemleriydi 90’ların Atatürkçü aydın cinayetleri… Uğur Mumcu’nun katli ise bu seri cinayetlerin en etkilisiydi. Bayrağını yere düşürmeyeceğiz.
Cumhuriyetimizi, demokratik hukuk devletimizi, ülkemizin bütünlüğünü hain emperyal planlara, BOP eşbaşkanlarının hırslarına asla kurban etmeyeceğiz. Atatürk’ün, Uğur Mumcu’nun emanetini canımız pahasına koruyacağız.
Bugün; adını çocukların dahi ezberlediği, fikirlerini milyonların benimsediği, “Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenen bir suçtur” diyen, “Vurulduk ey halkım unutma bizi” diye haykıran Devrim Ş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.