“Uğur Mumcu’lar ölmez”

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, usta gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 22. yılında özlem ve rahmetle andıklarını söyledi.
Uğur Mumcu’nun araştırmacı gazeteciliğinin yanı sıra, çağdaş ve laik düşüncenin, Atatürkçülüğün sembol isimlerinden biri olduğuna dikkat çeken Haluk Aka, “Atatürk ilke ve devrimlerinin korkusuz savunucusu, çağdaş, laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı, araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 22. yılında özlem ve rahmetle anıyoruz.
Halkın aydınlanmasından korkan, çıkarlarını sisli, puslu ortamlarda arayan kan emici karanlık güçler, 24 Ocak 1993 Pazar günü seni aramızdan aldılar.
Ocak ayı, gazeteciler için yürek burkan bir aydır. 9 Ocak’ta Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe’yi işkencelerle öldürdüler. 19 Ocak’ta Agos Gazetesi Sahibi Hrant Dink, 31 Ocak’ta Prof. Dr. Muammer Aksoy vurularak öldürüldü. 24 Ocak 1993’te evinin önünde kurulan bombalı tuzakla Türkiye’nin aydınlık yüzü Uğur Mumcu’yu katlettiler.
Üzerinden 22 yıl geçti ancak cinayeti hala aydınlatılamadı. Uğur Mumcu Türkiye sevdalısı, doğruları yazan, araştırmacı yazar kişiliğine sahipti. Bu ülke içersinde herkesin kardeşçe yaşamasını savunuyordu. Onu öldürerek karanlık emellerini rahatça sürdürebilmek isteyenler, unutmamalılar ki Uğur Mumcu ve diğer aydınlarımızı öldürerek dünyamızı karartamazlar. İnancımızı hiç kaybetmedik. Bir gün mutlaka, sizleri bizden ayıran elleri bularak bağımsız Türk adaletine teslim edeceğiz.
Laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin yaratılması yolundaki mücadelemiz her gün güçlenerek artmaktadır.
Bugün bir kez daha haykırıyoruz. Bağımsız Cumhuriyetimizin savunucusu ve derneğimizin kuruluşunda önemli katkıları olan aydınlarımızın katillerinin bir an önce bulunması istiyoruz. Uğur Mumcu ve demokrasi mücadelesi yolunda kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı bir kez daha saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. Rahat uyuyun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.