“Uğur Mumcu’lar asla ölmez!”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Gençlik Kolları tarafından geçtiğimiz Cumartesi akşamı Türk Gazeteci, Araştırmacı ve Yazar Uğur Mumcu anısına düzenlenen program duygu yüklüydü.

Öğretmenevi’nde gerçekleşen etkinliğe ilgi yoğun olurken, okunan şiirler, söylenen türküler programa anlam kattı.

Aykut Uğur Ata’nın sunuculuğunu başarıyla gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Gönül Avil yaptı. CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlke Acar da alkış toplayan konuşmasın da Uğur Mumcu’nun Atatürkçülüğün ve Cumhuriyet devriminin yılmaz savunucusu olduğunu vurguladı. Acar, “Cesur devrimci, araştıran ve sorgulayan gazeteci, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, demokrat Türkiye’nin savunucusu Uğur Mumcu’yu, 19  yıl önce katledilen Diyarbakır il Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı, partimizin önemli isimlerinden eski Kültür Bakanı ve Dışişleri Bakanımız, gazeteci İsmail Cem İpekçi’yi ile demokrasi ve aydınlık Türkiye mücadelesi verirken katledilen tüm aydınlarımızı saygı ve özlemle anıyorum. Tüm bu kaybettiğimiz değerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” dedi.     

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Atatürkçü Düşünce Derneği adına Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Yalçın’da gecenin anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Aytaç Kaya’nın gerçekleştirdiği anlatım büyük beğeni topladı. Ses Sanatçısı Sedat Özer’in kendi sazıyla çalarak söylediği ‘Unutma Bizi’ türküsü ile CHP Gençlik Kolları Başkanı İlke Acar’ında okuduğu ‘Sesleniş’ şiiriyle duygu dolu anlar yaşandı. Anlam yüklü program ‘Uğurlar Olsun’ türküsünün tüm katılımcılar ile seslendirilmesinin ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.