Uğur Mumcu unutulmadı

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Uğur Mumcu’yu anma” programında konuşan Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku, aradan 21 yıl geçmesine karşın katillerin bulunamamasına tepki gösterdi.
Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında saygıyla anıldı. CHP Gençlik Kolları tarafından Öğretmenevin’de düzenlenen etkinlikte, Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunması ve basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması istendi.
Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden bu yana 12 hükümet, 14 içişleri bakanı, 12 adalet bakanı değiştiğine vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, cinayetin hala aydınlatılamamasına dikkat çekti. Avil, “Aydınlıktan korkanlar, çıkarlarını yasa dışı yollardan kazanmak isteyen karanlık güçler kendilerini ve karanlık ilişkilerini açığa çıkaracağından korktukları Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993’de patlattıkları bomba ile aramızdan ayırdı.
Yaşamını Türk ulusunun gelişmesine, bağımsızlık ve aydınlanmasına, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunmasına adayan Uğur Mumcu, karanlıkları aydınlatmayı, yolsuzlukları açığa çıkarmayı, yoksullukların olmadığı ülke zenginliklerinin hakça paylaşıldığı bir Türkiye yaratmak için mücadele etti. Bu mücadelesinde defalarca tutuklandı. Hapis yattı ve haksızlıklara uğradı. Mücadelesinden hiç yılmadı, geri adım atmadı. Anck, Menemen şehidi Kubilay, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Koşlalı, Doğan Öz, Turhan Dursun ve diğer aydınlarımız gibi O’nu da katlettiler.
Rahat uyuyun Demokrasi şehitlerimiz. Sizleri unutmadık, unutmayacağız. Yaktığınız meşale, karanlıkları aydınlatmaya, yolumuzu göstermeye devam edecektir.
Demokrasi ve özgürlük yolunda mücadele ederken katledilen tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz. Mücadeleniz rehberimiz olacaktır” dedi.
Gönül Avil’in ardından konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku , “Mumcu cinayetini aydınlatmak, namus borcumuzdur” diyen siyasetçilerin, aradan 21 yıl geçmesine karşın karanlığı aydınlatamadığını vurguladı. Kutku, “Uğur Mumcu, kısa hayatına 25 kitap, binlerce araştırma yazısı ve makale sığdırdı. ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi’ dedi. Biz ne onu, ne de katledilen Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Habletmitoğlu ve tüm demokrasi şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.