Ufuk Akçiğit Pazar günü Karacabey’de

Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği, Pazar günü anlamlı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. 27 Ekim 2019 Pazar günü “Atatürk İlkokulu Mezunları Pilav Günü” düzenleyecek olan Okul Aile Birliği yöneticileri, söz konusu etkinliğe tüm mezunların davetli olduğunu duyurdu. Etkinliğe ayrıca Karacabey Atatürk İlkokulu mezunu ve şuanda dünyaca ünlü Türk Bilim insanı olan Ufuk Akçiğit’in de katılacağı bildirildi.
Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yurdanur Ural ve Başkan Yardımcısı Gülten Baydar, okul bahçesinde düzenleyecekleri pilav günü etkinliği hakkında kısa bir açıklama yaptı. Okul Aile Birliği yöneticileri, “Etkinliğimizin yoğun ilgi görmesini bekliyoruz. Özellikle en büyük sürprizimiz ise öğrencilik yaşamına Karacabey’de adım atan, Atatürk İlkokulu mezunu ünlü Türk Bilim İnsanı Ufuk Akçiğit de mezunlar buluşmasına katılarak bizleri onore edecek. Yine okulumuzdan mezun olmuş ilçemizin tanınan simaları ile okulumuzdan emekliye ayrılan öğretmenimiz 94 yaşındaki Mustafa Balkanlı da pilav günü etkinliğimizde yer alacak. Bizler için büyük önem taşıyan bu etkinliğe tüm Atatürk okulu mezunlarını davet ediyoruz.” dedi.
Öte yandan önümüzdeki Pazar günü Karacabey’deki etkinliğe katılacağı açıklanan ve ABD’de Chicago Üniversitesi’nde görev yapan Atatürk İlkokulu mezunu Türk bilim insanı Ufuk Akçiğit, geçtiğimiz Eylül ayında Almanya’nın saygın ödüllerinden Max Planck-Humboldt Araştırma Ödülü’ne layık görüldü. Akçiğit 1,5 milyon euroluk ödülünün bir parçası olarak araştırmalarını bir süre Almanya’da sürdürecek. Bu süre içinde Akçiğit, iki Almanya’nın birleşmesinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen ülkenin doğusu ve batısı arasındaki bölgelerde halen süren büyük ekonomik farklılıkların sebeplerini inceleyecek. Akçiğit ayrıca, şahsi harcamaları için kullanabileceği 80 bin euroluk bir meblağa da sahip olacak. Akçiğit ödülünü ise, 5 Kasım’da, Berlin Bilim Haftası etkinlikleri kapsamında, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, Max Planck Enstitüsü Başkanı Martin Stratmann ve Alexander von Humboldt Vakfı Başkanı Christian Pape’nin de katılacağı törenle alacak.
Almanya’nın Braunschweig kentinde doğan gurbetçi çocuğu Ufuk Akçiğit, aralarından Harvard’ın da bulunduğu 11 üniversiteden tam burs kazanmıştı. Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Akçiğit, doktora için başvurduğu dünyanın en iyi 11 üniversitesinden de davet almayı başararak bir ilke imza atmıştı.
Ailesinin Almanya’dan kesin dönüş yapmasıyla ilkokulu Karacabey Atatürk İlkokulu’nda okuyan Ufuk Akçiğit, orta ve lise eğitimini Ankara Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Ardından ücretsiz kabul edildiği bir dershanede üniversite sınavlarına hazırlanan Akçiğit, burslu olarak Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ne girdi. Eğitim gördüğü tüm okullarında başarısıyla göz dolduran Ufuk Akçiğit, sonunda dünyanın bir numaralı ekonomi üniversitesi Massachusetts Institute of Technology (MIT) Üniversity’nin kapılarını aralamayı başarmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.