KMTAL’ye bir yatırım da BEBKA’dan

İlçede, Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ni ilk uygulayan okul olan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde proje ortak ve iştirakçilerinin katılımıyla imza töreni düzenlendi. 664 bin 240,00 TL’lik bütçe ile desteklenen BEBKA Projesi sözleşmesi için yapılan imza törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş. ve KAPLAM Plastik ve Ticaret A.Ş. temsilcileri katıldı.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) koordinasyonu ile Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı amacının; bölgede imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimin geliştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünün artırılması olduğu vurgulandı.
Yapılan açıklamada, “Üretimde Yeni Nesil Teknolojiler isimli proje ile yeni nesil teknolojileri eğitimde kullanarak imalat sanayindeki personellerin niteliklerinin artırılması, eğitimcilerin kapasitesinin güçlendirilmesi, kurumun işbirliği kapasitesinin artırılması; imalat sanayinde meydana gelen değişiklikler ve sektörel talepler göz önüne alınarak mesleki eğitim altyapısının (sınıf, laboratuvar, atölye, makine-teçhizat ve eğitim materyalleri) ve mesleki eğitim modellerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.