UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nü Mustafakemalpaşa’ya kaptırdık!

Para Karacabey’de ancak, kaymağını komşu yiyor:

Mustafakemalpaşa’ya her konuda bağımlı olan Karacabey, UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nü de komşuya kaptırdı.

            Gündeme bomba gibi düşen konuyla ilgili tepkisini dile getiren Karacabeyli vatandaşlar, “Şaşılacak bir şey yok. Alıştık artık. Her yönden Mustafakemalpaşa’ya bağlıyız. Karacabey’deki siyasetçilerimiz birbirleriyle didişmekten hizmet etmeyi unutuyor” dedi.

            Karacabey’in yaklaşık bin trafoya, 200 milyon kilovat elektriğe ve 14 büyük fabrikaya sahip olmasının yanında, tahsilat tahakkuk oranlarında bile Mustafakemalpaşa’yı ikiye katlamasına karşın UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nün neden komşu ilçeye geçtiğine kimse bir anlam veremedi.

            UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nün Mustafakemalpaşa’ya kaydırılması ilginç yorumları da beraberinde getirdi. İktidar partisini eleştiren vatandaşlar, “İstatistiklere göre paranın kaynağı Karacabey’de ancak, kaymağını yine Mustafakemalpaşa yiyecek. Bizim siyasetçilerimizin acaba bundan haberleri var mı? Her konuda Mustafakemalpaşa’ya bağımlı olmak zorunda mıyız?” diye sorguladı.

            UEDAŞ Bölge Müdürlüğü’nün Mustafakemalpaşa’da olmasının elektrik yoğunluğu daha fazla olan Karacabey’i daha da sıkıntıya düşüreceği belirtildi.

            UEDAŞ’ta çalışacak birçok elemandan, arıza durumunda müdahale edecek kişilere kadar tüm hizmetlerin Mustafakemalpaşa’dan çıkacağı öğrenildi.

            Diğer taraftan elektrik hizmetleri konusunda da Mustafakemalpaşa’nın Karacabey’in önüne geçtiği belirtildi.

            Mustafakemalpaşa’da elektrik hatları yer altına alınırken, Karacabey’de bazı köy ve şehir içi hatlarında yalnızca yenileme çalışması yapılacağı kaydedildi.

            Elektrik kesintilerinden bıkan ilçe halkı, “Bu nasıl iş, bir türlü anlayamıyoruz. Elektrik’ten en çok mağdur biz oluyoruz. Elektrik hatlarının yer altına alınması hizmeti Mustafakemalpaşa’da gerçekleşiyor. Karacabey üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Oldu olacak, Mustafakemalpaşa’ya bağlanalım. Gerçekten çok yazık” ifadelerini kullandı.

            Bu arada UEDAŞ’ın 2013 yılı yatırım programları kapsamında ve tarımsal sulama alanında Karacabey’in Sazlıca, Bakırköy, Eskisarıbey, Kurşunlu ve Bayramdere köylerindeki ana hatlarda iyileştirme çalışmaları yapılacağı kaydedildi.  

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.